Svensk Orientering logotyp
11.05.2017

Mycket på spel i Bollnäs: "Spännande att se vilka som kliver fram"

Orientering
Till helgen avslutas Swedish League med tre högintressanta deltävlingar i Bollnäs. Utöver äran finns totalt 190 000 kronor att kriga om, och på seniorsidan ligger även platser till världscupen i potten.

Sprint fredag, medeldistans lördag och jaktstart lång på söndag. Så ser programmet i Bollnäs ut. De två förstnämnda loppen är sista chansen att slå sig in i världscupstruppen som åker till Finland i slutet av maj – den avslutande långdistansen avgör vilka som segrar i de olika Swedish League-klasserna.

När det gäller landslagsplatserna så har förbundskapten Håkan Carlsson sex biljetter kvar att dela ut – två på herrsidan och fyra på damsidan. (Tolv löpare är redan förhandsuttagna för VC-premiären – läs mer här.)

- Det ska bli väldigt spännande att se vilka som kliver fram och visar att de ska med, säger Håkan Carlsson.

I A-landslagstruppen finns tre löpare som ännu inte uttagna till Finlandsresan: Oskar Sjöberg, Rassmus Andersson (båda OK Linné) och Emil Svensk (Stora Tuna). (Fredrik Bakkman, IFK Göteborg, har valt att avstå den första VC-omgången.)

Sedan finns 17 löpare (13 damer och 4 herrar) i utvecklingslandslaget – 15 av dem är anmälda till Swedish League-helgen.

- Vissa löpare gör väl större anspråk än andra på en Finlandsbiljett, men i teorin står dörren såklart öppen för alla som är anmälda, säger Carlsson, som hoppas på fina tävlingar.

- Startfältet är ju fantastiskt med ett par världsmästare och mängder av landslagslöpare på startlinjen. Det är stenhård konkurrens, precis som det ska vara, och jag tror att både sprinten och medeln blir riktigt bra tävlingar.

Här hittar du aktuell ställning i Swedish League

Aktuell ställning U23-cupen

Här hittar du vad som gäller för poängberäkning och jaktstart

På live.orientering.se hittar du livetider, gps-tracking samt speakerljud

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter