Svensk Orientering logotyp
24.02.2015

Nu kan du beställa nya "Orientera i skolan"

Orientering
Boken "Orientera i skolan" vänder sig i första hand till lärare i skolan, men även ute i klubbarna kan den komma till stor praktisk nytta. Den delvis omarbetade boken kompletteras nu också med en webbplats.

Nu kan du förhandsbeställa "Orientera i skolan", ett material som ger pedagoger ökad förståelse och kunskap om hur och när orienteringsundervisning kan bedrivas och vilka effekter orienteringsträning har på barns och ungdomars fysiska, sensomotoriska, intellektuella och psykosociala utveckling.

Materialet utgår från läroplanernas mål och riktlinjer samt från orienteringsrörelsens pedagogiska utbildningstrappa.

Kopplad till boken finns en kompletterande webbplats med hjälpmedel för betyg och bedömning samt övningar och kopieringsfria mallar.

Huvuddelen av boken är en övningsbank som beskriver de övningar som är lämpliga att använda i skolans miljö. Dessutom finns avsnitt som berör skogsvaneövningar, friluftsdagar, Skogsäventyret, betyg- och bedömningsstöd.

- Med tanke på den stora mängden övningar som finns i boken och på webbplatsen lämpar den sig även väldigt bra för föreningsverksamheten, säger Malin Carlsson, barn- och ungdomsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet.

Från och med våren 2015 kommer "Orientera i skolan" att ingå i Svenska Orienteringsförbundets lärarfortbildningar runtom i Sverige. Dessa lärarfortbildningar, som utgör det så kallade 290-kommunersprojektet, startade för fyra år sedan. Tio SOFT-utbildade pedagoger besöker samtliga 290 kommuner och sprider senaste nytt om orientering och kartkunskap. Kursen handlar dels om att ge lärarna redskap som kan användas vid bedömning av kartkunskap, dels om att entusiasmera och ge konkreta tips på hur undervisningen kan göras mer lockande.

Vill du veta mer om vårens fortbildningar – klicka här!

Vill du beställa boken ”Orientera i skolan” – klicka här!

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter