Svensk Orientering logotyp
18.10.2015

Ny SM-distans för mountainbikeorienterarna

Mountainbikeorientering
I dagarna har SM-programmet för 2016 spikats och där finns två nyheter. Den ena är att det blir två olika SM-helger med två distanser vardera, den andra att det införs en ny SM-distans: långdistans med masstart.

Den första SM-helgen, 17-19 juni, har tilldelats Leksands OK där SM-distanserna är sprint och lång. Helgen inleds på fredag med en deltävling i Svenska Cupen på medeldistans och fortsätter med sprint på lördagen samt avslutas med långdistans på söndagen.

"Vi som arrangörer kommer att bjuda på en spännande sprint i ett nytt, stigrikt och lättcyklat område med inslag av stadsmiljö vilket är beläget mellan Tegera Arena och Leksands sommarland. Långdistansen kommer att utgå från vår klubbstuga Källan på en utökad karta från Världscupen 2011. Boende och social samvaro koncentreras till området runt Moskogen och Källan. Vi siktar också på nytt deltagarrekord för SM i MTB-O" säger tävlingsledare Per Spik.

Den andra SM-helgen, 12-14 augusti, genomförs med Säterbygdens OK som arrangörer och med SM-distanserna medel och den nya SM-distansen lång med masstart. Även här inleds helgen med en deltävling i Svenska Cupen, då med sprint på fredagen. SM-distanserna delas upp med en medeldistans på lördagen och masstarten på söndagen.

"Här kommer deltagarna att få uppleva en fantastiskt fin tallhedsterräng i ett helt nytt område för MTB-O norr om Säter", säger tävlingsledare Per Sandberg. "Det kommer att bli spännande med den nya SM-distansen med masstart och vi ser fram emot tighta dueller och spurtstrider om inte någon lyckats avgöra tidigare på banan."

För dem som planerar att vara med på SM-tävlingarna är det nu viktigt att försäkra sig om att man inte ger sig ut i något avlyst område (se mer information på arrangörernas hemsidor).

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter