Svensk Orientering logotyp
25.04.2014

Nya numret av Skogssport ute nu

Orientering
I dagarna kommer årets tredje nummer av Skogssport. Här finns bland annat ett rejält block från EM i Portugal, men även ett reportage om biblioteksorientering, en skolsprintsatsning i Avesta och en start på Skogssports valspecial. Först ut är Miljöpartiets Åsa Romson.

De blågula orienterarna och precisionsorienterarna lyckades mycket väl vid EM i portugisiska Palmela. Totalt blev det tolv svenska medaljer med hem.
I det senaste numret av Skogssport som utkommer i dagarna kan du läsa om EM-drottningen Judith Wyder, den svenska dubbelsegern i sprinten och de blågula stafettframgångarna. Fredrik Johansson berättar även om vägen fram till den första svenska herrmedaljen i långdistans på sex år.
Dessutom får du läsa den tidigare EM-guldmedaljören Kalle Dalins analyser av EM-banorna och vad det berodde på att vissa lyckades och andra misslyckades.

Vägval 2014
2014 går i politikerkretsar under benämningen supervalåret. I maj är det val till Europaparlamentet och i september är det åter dags för val till Riksdagen. Fram till valet kommer Skogssport att träffa politiker med koppling till orienteringen.
Först ut är Miljöpartiets språkrör Åsa Romson:
- Träningen oavsett om det är ren löpning eller orientering betyder mycket genom att jag får möjlighet att komma ut och kunna tänka i fria banor. Däremot är det ganska ofta som jag går igenom tidigare debatter och tänker över argumentation. Då kommer man på de där snajdiga replikerna som man borde kommit på under själva debatten. Det är klart att jag hoppas på att jag kommer på replikerna i realtid, men det går att utveckla och bli ännu bättre på det, säger Romson i reportaget.

På kontrolljakt mellan bokhyllorna
Allt fler testar på inomhusorientering. Härnösands Orienteringsklubb är en av de föreningar som vågat ta konceptet ytterligare ett steg. I mitten av april genomförde klubben en träning på stadsbiblioteket:
- Detta är ett bra sätt att utnyttja det offentliga rummet till andra saker än huvudmålet, säger Erik Borglund.

Lidingö spänner bågen inför Tiomila
3-4 maj är det dags för Tiomila i Eksjö. En av de svenska klubbar som satsar hårt inför detta är Lidingö, som förra året hade både herr- och damlaget bland de tio bästa.
En av nyheterna inför årets Tiomila är att klubben hyr ett hus centralt på Lidingö där fem löpare med fem olika nationaliteter bor:
- Jag trivs väldigt bra med att bo så här. Det finns alltid någon att träna tillsammans med, och vi kör många träningar med start här utanför dörren, säger norrmannen Öystein Kvaal Österbö.

I Skogssport nummer 3-2014 kan du också läsa om:
- Skol-sprintsprojektet i Avesta.
- Simone Nigglis träningstips inför Tiomila.
- Så äter du för att prestera optimalt.
- Här är årets nyheter på prylsidan.

Kommande nummer av Skogssport utkommer 23 maj

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter