Svensk Orientering logotyp
11.07.2016

Nytt JVM-brons till von Krusenstierna

Orientering
Det blev exakt samma prispall i dagens långdistans som i gårdagens sprint. Det betyder att Isac von Krusenstierna tog sitt andra JVM-brons på lika många dagar: - Fantastiskt kul, säger dubbelbronsmedaljören.

I dag fortsatte junior-VM med långdistansen. En tävling som avgjordes i Val Müstair på hög höjd. Löparna startade på över 2 000 meter över havet.

Och det blev verkligen en fysisk utmaning.

Gårdagens bronsmedaljör Isac von Krusenstierna låg med långt framme genom hela loppet. Enda misstaget kom på den sjunde kontrollen:

- Det var just innan varvningen. Jag läste in mig på fel brant. Men när jag fick höra att jag låg så bra med vid varvningen insåg jag att om jag håller ihop orienteringen bra resten av banan kommer det att kunna räcka långt, säger Isac von Krusenstierna som trivdes på den löpbetonade avslutningen.

- Banan var som förväntat. Det var tekniskt i början och avslutningen mer löpbetonad. Det verkar ha passat mej bra, ler von Krusenstierna som fick sällskap av exakt samma personer på pallen.

Joey Hadorn vann och Thomas Curiger slutade tvåa. Båda från arrangerande Schweiz.

Simon Hector var snabbast av alla fram till varvningen:

- Det var tekniskt i början och ganska mycket nedför. Bortsett från ett litet misstag på tvåan gjorde jag det bra, säger förra årets silvermedaljör på långdistansen.

Men han har haft en skadefylld vinter och vårsäsong, vilket gjorde att krafterna inte räckte riktigt hela vägen. Men det blev en fin fjärdeplats för Hector:

- Jag är fruktansvärt trött och känner att jag inte har det tryck i benen som jag haft. Men jag tror och hoppas att medeldistansen med lite kortare löptid passar mej bra. Och jag är nöjd med mitt lopp. Kul att ta mej upp på podiet, säger Hector.

Det svenska laget gjorde en bra laginsats, trea av de blågula var Anton Forsberg.

- Jag har genomfört loppet precis som jag tänkt, jag har egentligen inte missat något alls. Det var inte så tekniskt utmanande. Det handlade mest om löpning, säger Forsberg som slutade elva.

På damsidan blev det finsk seger. Finskan Anna Haataja vann före två schweiziskor.

Bästa svenska blev Elin Carlsson som slutade 13:e (för andra dagen i rad).

- Målsättningen var att ha roligt och att jag skulle ta ut mej. Och jag har nått båda mina mål, skrattar Elin och fortsätter:

- Jag gjorde ett misstag på tvåan. Och sen var jag väldigt trött på långsträckan, jag bara gick och gick. Men jag tog en gel och den fick jag en kick av. Jag är nöjd med mitt lopp, säger Elin.

I morgon är det vilodag på JVM. På onsdag fortsätter tävlandet med kval inför torsdagens medeldistansfinal.

 

Långdistans, herrar: 1) Joey Hadorn, Schweiz, 65.01, 2) Thomas Curiger, do, 65.53, 3) Isac von Krusenstierna, Sverige, 67.05, 4) Simon Hector, do 68.04, 5) Matous Furst, Tjeckien, 68.08.

Övriga svenska placeringar: 11) Anton Forsberg, 72.26, 23) Jesper Svensk, 75.32, 25) Oskar Leinonen, 76.00, 27) Simon Imark, 76.05.

Damer: 1) Anna Haataja, Finland, 57.37, 2) Valerie Aebischer, Schweiz, 59,27, 3) Sofie Bachmann, Schweiz, 60.31, 4) Anine Lome, Norge, 62.09, 5) Paula Gross, Schweiz, 63.50.

Svenska placeringar: 13) Elin Carlsson, 66.09, 16) Tilda Johansson, 67.03, 25) Elin Pettersson 68.30, 39) Linnea Golsäter, 70.15, 40) Johanna Öberg, 70.19, 65) Hanna Hugosson, 77.42.

 

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter