Svensk Orientering logotyp
31.03.2017

O-Ringen 2016 genererade 8,4 miljoner till svensk orientering

Orientering
O-Ringen 2016 i Sälen blev mycket lyckat ekonomiskt för Svensk Orientering. Totalt blev överskottet 8,4 miljoner kronor, där största delen gick till dalaklubbarna som får dela på 5,5 miljoner för sitt arbete under genomförandet av arrangemanget.

Tidigare i veckan hade O-Ringen AB sin bolagsstämma. Där presenterades resultatet för O-Ringen i Sälen 2016. Det visar att arrangemanget genererar 8,4 miljoner kronor till Svensk Orientering. Beloppet fördelar sig med 5,5 miljoner kronor till funktionärsföreningarna i Dalarna, 2,7 miljoner kronor till SOFT och 0,2 miljoner kronor till O-Ringen AB.

- Det känns väldigt bra att O-Ringen visar ett så bra ekonomiskt resultat. Redan när valet föll på Sälen som arrangör hade vi stora förhoppningar om att många skulle vara lockade av att åka dit och tävla, och så blev verkligen fallet. Dessutom har deltagarna varit väldigt nöjda med tävlingarna och arrangemanget, säger Lena Larsson, ordförande på Svenska Orienteringsförbundet.

Det har nu gått fyra år sedan det fattades beslut om att O-Ringen skulle bolagiseras:

- Jag tycker verkligen att bolagiseringen har fallit väl ut. Den fasta organisationen gör att antalet arbetstimmar minskar för den lokala arrangören, och det är en av anledningarna till att det är fler distrikt som vill arrangera O-Ringen. Sen har det blivit ännu tydligare vilket starkt varumärke O-Ringen är. Det ser vi bland annat genom att det är flera kommuner som nu verkligen vill ha O-Ringen just till sin kommun, säger Larsson.

I samband med bolagsstämman fattades även beslut att Christer Grunder blir lekmannarevisor i O-Ringen AB.

- Att tillsätta en lekmannarevisor var något som Förbundsmötet var väldigt tydligt med förra året. Vi tog beslut om att tillsätta en lekmannarevisor relativt omgående efter Förbundsmötet och nu efter bolagsstämman är det gjort formellt.

Noterbart är att Christer Grunder även är lekmannarevisor för Svenska Orienteringsförbundet.

Dessutom invaldes Jenny Tirén Berg i O-Ringen AB:s styrelse. Styrelsen är därmed fulltalig.

I O-Ringenstyrelsen sitter ordförande Stefan Blomgren samt ledamöterna Lennart Agén, Eva-Lena Frick, Peter Öberg samt Jenny Tirén Berg.

 Årets upplaga av O-Ringen arrangeras i värmländska Arvika. 1 april är det ett av de ”anmälningsstopp” som finns fram mot tävlingarna.

 

Läs mer om årsredovisningen på O-Ringens hemsida.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter