Svensk Orientering logotyp
25.07.2014

Överlägsen seger för Tove

Orientering
Hon tog kommandot på den andra etappen. Och efter det har Tove Alexandersson seglat ifrån till en överlägsen seger i O-Ringen. "Jag har hållit en jämn hög nivå hela veckan", säger Alexandersson efter storsegern.

Tove Alexandersson lämnade VM i Italien för knappt två veckor sedan med fyra medaljer på fyra starter. Men den där riktiga fullträffen saknades. Det blev två silver och två brons.
Men i O- Ringen var det inget som kunde stoppa Tove Alexandersson. Stora Tuna-löparen slutade på tredje plats i den inledande sprinten i söndags, och efter det så har hon dominerat totalt.
Hon kopplade segergreppet när hon vann den andra etappen med sex minuters marginal. Sedan följde hon upp det med segrar både på den tredje och fjärde etappen. När hon gav sig ut på slutetappens 11,5 kilometer hade hon drygt tolv minuters försprång till tvåan Ida Bobach.
- Tanken när jag sprang iväg var att se till att inte fundera på de andra utan göra mitt eget lopp. Och jag var aldrig orolig under loppet, säger Alexandersson
- Jag är väldigt nöjd med min insats. Jag har hållit ihop orienteringen mycket bra hela veckan, om jag ska lyfta några etapper lite extra så är det andra och tredje. Det var mycket bra lopp, säger Alexandersson som tog sin tredje seger på fyra försök i O-Ringens seniorelitklass.
Toves segermarginal till tvåan Ida Bobach blev fjorton minuter.
Näst bästa svenska var Emma Johansson, Domnarvet som slutade sexa.
Kommande år avgörs O-Ringen i Borås.

Damer: 1) Tove Alexandersson, Stora Tuna, 263.16,2) Ida Bobach, Pan-Århus, +14.21, 3) Maja Alm, do, +19.25, 4) Svetlana Mironova, Hellas, +22.20, 5) Nadiya Volynska, Orion, +32.39, 6) Emma Johansson, Domnarvet, +33.52.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter