Svensk Orientering logotyp
01.06.2018

Pengar beviljas för viktigt mark- och miljöprojekt: "Väldigt glada!"

Orientering
Svenska Orienteringsförbudet beviljas 325 000 kr av Naturvårdsverket för projektet Fler i rörelse med ökad kunskap om allemansrätten. "Utmärkt! Nu kan vi intensifiera vårt viktiga arbete med mark- och miljö" säger förbundschef Susanne Söderholm.

- Vi vet att det i många fall har förekommit missförstånd eller att kunskap har saknats både i orienteringsföreningar, hos myndigheter och bland utövare, vilket har resulterat i att onödig energi och tid gått åt eller i värsta fall att aktiviteter inte blivit av, säger Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm.

- En ökad kunskap om allemansrätten, naturens värde och orientering hos våra arrangörer, myndigheter och utövare kan leda till ökad aktivitet i naturen, till flera och mera hållbara aktiviteter som är tillgängliga för fler och där vi undviker onödig friktion genom en samsyn för de inblandade. Dessutom kan vi med detta projekt skapa bättre förutsättningar för alla friluftsorganisationer och andra organisationer som använder naturen som sina arenor, fortsätter Söderholm.

På Förbundsmötet tidigare i år fick Svenska Orienteringsförbundet i uppdrag att anställa en person som arbetar heltid med mark- och miljöfrågor. Det nu beviljade projektet kommer med andra ord perfekt i tiden.

- De här frågorna har hög prioritet och vi är väldigt glada över att inom kort kunna sjösätta projektet Fler i rörelse med ökad kunskap om allemansrätten. Projektet kommer att bli en av arbetsuppgifterna i den nya tjänsten, som kommer att annonseras inom kort, säger Tomas Stenström, idrottschef.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter