Svensk Orientering logotyp
22.04.2015

Peter Öberg in i O-Ringens styrelse: ”Inspirerande och väldigt kul”

Orientering
I samband med O-Ringen AB:s årsstämma valdes en ny ledamot in i styrelsen. Det handlar om mångårige landslagslöparen Peter Öberg.

Peter Öberg, 35, är tidigare landslagslöpare och siktar på comeback inför hemma-VM 2016. Han har deltagit på 26 stycken raka O-Ringen, har två totalsegrar och över tio etappsegrar – och nu tar han alltså plats i bolagets styrelse.

- Det känns utmanande, inspirerande och väldigt kul, säger Öberg.

- Jag tycker att det är ett inspirerande läge att hoppa in i styrelsen. Det finns stora möjligheter att utveckla O-Ringenkonceptet samtidigt som det finns en del utmaningar framåt.  

Vilken erfarenhet tar du med dig till den här rollen som styrelseledamot i O-Ringen AB?
- Min breda erfarenhet som deltagare på olika orienteringstävlingar, såväl nationellt som internationellt. Där jag har deltagit som ungdom, elitlöpare men även som en icke tävlande förälder i en familj. Dessutom tar jag med mig erfarenheter från arbete inom forskning och utveckling samt min tekniska, yrkesmässiga erfarenhet från arbetet som civilingenjör på SSAB. Men det jag tror mig ha mest nytta av är min nyfikenhet och mitt engagemang inför nya utmaningar.

Vilka tror du är O-Ringens stora utmaningar de kommande åren?
- Att hitta rätt i O-Ringenkonceptet, det vill säga att du vet vad du får oavsett om du är tävlande, publik, arrangör eller besökare till O-Ringen. Samt att få med sig orienteringsrörelsen på resan att stärka svensk orienterings flaggskepp O-Ringen.

Svenska Orienteringsförbundets ordförande Lena Larsson gläds åt nytillskottet Peter Öberg och känner att bolaget är på väg åt helt rätt håll.

- Peter, med sin ungdom och gedigna kunskap när det gäller forskning och utveckling för orienteringssporten, känns som en klockren rekrytering. Jag är övertygad om att O-Ringen AB kommer att fortsätta utvecklingen i rätt riktning och att Peter Öberg kommer att komplettera de övriga i styrelsen på ett utmärkt sätt, säger Larsson.

På onsdagens årsstämma presenterades även det första verksamhetsåret för O-Ringen som aktiebolag.

Styrelseordförande för O-Ringen AB, Stefan Blomgren:

- Det är med stor tillfredsställelse vi nu lägger bolagets första verksamhetsår till handlingarna. 2014 har på många sätt varit ett nydanande och omtumlande övergångsår. Vi har dock lyckats lägga en stabil plattform, såväl arbetsmässigt som ekonomiskt, inför framtiden. O-Ringen växer och intresset bland klubbar och kommuner att få stå värd för O-Ringen har nog aldrig varit större.

Årsredovisningen finns tillgänglig på O-Ringens hemsida

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter