Svensk Orientering logotyp
21.05.2015

Premiär för Svenska Cupen MTB-O 2015

Mountainbikeorientering
Till helgen inleds Svenska Cupen MTB-O 2015 med deltävlingar i Trollhättan. Tävlingarna avgörs som sprintdistans på lördagen och medeldistans på söndagen med samma arena vid skidstugan i Trollhättan.

Programmet för årets cup innehåller tio stycken deltävlingar med en bra blandning av både nya och rutinerade arrangörer och en geografisk spridning från Trollhättan och Borås i söder till Söderhamn i norr. Cupen avslutas med en finaltävling i Karlstad i mitten av september.

Här hittar du en utskrivbar PDF på programmet.

Världsmästare i seniorklasserna

I damseniorklassen ställs den svenska världsmästarinnan Cecilia Thomasson mot bland andra den brittiska världscupsledaren Emily Benham som vann de två inledande världscuptävlingarna i Ungern för ett par veckor sedan.

I herrseniorklassen kommer svenska landslagsåkare som Anders Frisk och Marcus Jansson, som båda visat god form under våren, att försöka mäta sig med sprintvärldsmästaren Hans-Jörgen Kvåle från Norge.

Svenska junioreliten utmanar varandra

I damjuniorklassen får förra årets cupvinnare och juniorvärldsmästarinnan Kajsa Engström gälla som favorit. Där gör även Elvira Larsson, som har inlett säsongen mycket bra, en intressant start.

I herrjuniorklassen utmanas förra årets tvåa och trea i cupen, Filip Bergström och Pontus Alfredsson, av flera ivriga juniorkillar.

Utöver senior- och juniorklasserna som ingår i Svenska Cupen bjuder MTB-O-tävlingarna i Trollhättan även på full klassindelning för både äldre och ungdomar.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter