Svensk Orientering logotyp
22.03.2015

PreO Upptakt i Uppland

Precisionsorientering
Lördagen den 21 mars samlades ett tjugotal aktiva PreO-utövare utanför Knivsta för att under trevliga former starta upp säsongen. Solen sken över nattens tunna snötäcke och det var lite kyligt efter veckans tidigare värme.

Ola Jansson hälsade alla välkomna och delade ut kartor. För de flesta var det första kontakten med karta och kompass på länge. Det var något som märktes vid de första tre kontrollerna där det var många deltagare som vandrade fram och tillbaka många gånger innan de bestämde sig för hur de skulle stämpla.

Förutom ringrostigheten så hade nattens snöfall på ett par centimeter inte underlättat beslutsfattandet. Många detaljer i terrängen blev svårare att se så som små stigar till exempel. Banläggaren Anders Lindgren från Långhundra IF bjöd på en varierande och rolig bana. Det bjöds på både längre avstånd och skärmar på nära håll samtidigt som det var variation på kontrollpunkterna. Detta var den första PreObanan som Anders lagt. Alla deltagare var överrens om att de såg fram mot fler av hans banor. Efter avslutad bana fick deltagarna även öva upp sina tidkontrollfärdigheter vid stationen där Jens Andersson agerade funktionär. Det bjöds på båda vanlig tidkontroll och en TempO station för den som hellre ville det.

Efter en och en halv timme ute i kylan smakade det bra med korv och bröd och det efterföljande kaffet. Gunnela Gustafson bjöd på hembakt kaka. Samtliga lät sig väl smaka och Arne Gustafson vid grillen hade fullt upp. Därefter blev det redovisning av resultatet samt av vilken kontroll som varit svårast. Det var Anna Råberg som hade alla rätt och det var den falska kontroll nio som var svårast, ett mellanrum mellan två små gropar bredvid en stor figurritad grop. Sedan följde diskussionerna om hur man löst de olika kontrollerna innan deltagarna tackade för dagen och for iväg en efter en. Troligtvis ses de flesta redan nästa helg i Skåne, för nu är säsongen igång!

Ett stort tack till PreO-gruppen för ett trevligt arrangemang. Vi ser redan fram mot nästa år.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter