Bild: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

Bild: Mathilda Ahlberg, Bildbyrån

16.11.2023

Programansvarig mångfald och inkludering

Svensk Orientering
Svensk Orientering ska vara världens bästa idrott. För alla. Hela livet. Nu söker vi en programansvarig som kan leda och utveckla vårt mångfalds- och inkluderingsarbete inom ramen för Idrottsklivet.

Vill du vara en avgörande kraft inom mångfald, jämställdhet och inkludering relaterat till orientering? Har du tidigare erfarenhet av idrottsrörelsen, föreningslivet och är självgående med god samarbetsförmåga? Då kan tjänsten som Programansvarig Mångfald och Inkludering på Svenska Orienteringsförbundet vara något för dig. Vi söker en engagerad, strukturerad och ödmjuk person som kommer att spela en viktig roll i att driva förändring och skapa en inkluderande kultur inom hela orienteringsrörelsen.

Tjänsten är en visstidsanställning på 100 procent till och med december 2025, med möjlighet till förlängning. Tjänsten ingår i förbundets idrottsenhet, som är ett starkt team med bred kompetens och erfarenhet, med placering i Hammarby sjöstad i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Idrottsklivet är en satsning som möjliggörs genom medel från regeringen för att skapa en meningsfull fritid för fler barn och unga och stärka idrottsrörelsens närvaro i de områden som Polismyndigheten benämner som utsatta. Som Programansvarig kommer du att vara den som tillsammans med programgrupp och övrig verksamhet driver och leder initiativ för att göra tydliga förflyttningar avseende en mer inkluderande orienteringsverksamhet inom ramen för satsningen.

Mer om dina huvudsakliga ansvarsområden:

Programledarskap: Du kommer att vara ansvarig för att leda din programgrupp och verkställa initiativ utifrån Idrottsklivets ramverk och arbetssätt samt svensk orienterings strategi Kompassriktning 2030. Din roll innebär att planera, genomföra, inspirera och följa upp detta arbete i samverkan med olika roller inom hela orienteringsrörelsen. För närvarande består programgruppen av två projektledare.

Kommunikation: Du kommer att vara en stark kommunikativ kraft, internt såväl som externt. Du kommer att utbilda och utveckla svensk orientering inom området och tydliggör initiativ och förflyttningar på ett inkluderande sätt. Du ska kunna företräda Orienteringsförbundet i olika sammanhang, då det kommer vara många olika samverkansparter i programmet.

Partnerskap och samarbeten: Du kommer att ansvara för att etablera viktiga partnerskap och samarbeten för att säkra programmets långsiktiga överlevnad och våra förflyttningar mot målen. Dessutom kommer du att vara en representant och ambassadör såväl internt som externt för att lyckas med våra mål och positionera svensk orientering som en ledande aktör inom idrottsvärlden med avseende på social hållbarhet. Du kan läsa mer om vårt hållbarhetsarbete och våra pågående projekt på vår hemsida.

Personliga egenskaper
Du som söker tjänsten är initiativrik, skapar lätt goda kontakter och drivs av att utveckla svensk orientering genom att leda vårt arbete inom mångfald och inkludering. Du trivs med att ha huvudansvaret men förstår också att det är genom ett starkt teamarbete som vi når våra mål på bästa sätt.

Du ser lösningar, inte problem, och gillar att arbeta både med kort- och långsiktiga frågor. Du har hög social kompetens, ser fram emot att arbeta med och leda människor.

Kvalifikationer
Vi ser gärna att du har följande kvalifikationer:

  • Relevant studie- och yrkeserfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av projektledning, gärna med avseende på förändringsarbete
  • Flerårig erfarenhet av arbetsledning av personal
  • Erfarenhet av samordning mellan olika aktörer utifrån gemensamma utvecklingsmål
  • Kunskap om mångfald, normkritik och jämlikhetsfrågor
  • Erfarenhet av idrottsrörelsens styrsystem, exempelvis gällande budget och rapportering
  • Erfarenhet av att arbeta med CSR

Meriterande:

  • Om du talar och skriver obehindrat på fler språk än svenska och engelska
  • Erfarenhet av orientering/idrottsrörelsen/friluftsliv
  • Erfarenhet av ideella och/eller medlemsstyrda organisationer

Om Svensk Orientering
Totalt har Svenska Orienteringsförbundet cirka 82 500 medlemmar, vilket gör oss till ett av landets största idrottsförbund. Vi har fyra grenar: orienteringslöpning, skid-, mountainbike- och precisionsorientering. Förbundskansliet är placerat i Stockholm och har drygt 25 medarbetare.

Arbetstider och omfattning
Visstidsanställning som inleds med sex månaders provanställning. Heltid till och med december 2025, med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt. Arbete på kvällar och helger kan förekomma.

Placering
Tjänsten är placerad på vårt kansli som ligger i Hammarby sjöstad i Stockholm.

Ersättning
Fast lön.

Så ansöker du
Ansökan med personligt brev och cv skickas till mette.brolinson@orientering.se
Vi gör intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag som är den 4 december 2023.
Vi eftersträvar jämställdhet och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

För ytterligare information
Projektledare Inkludering, Cecilia Östman, 0738-682396, cecilia.ostman@orientering.se
Idrottschef, Mette Brolinson, 0708-464145, mette.brolinson@orientering.se
Facklig kontakt, Unionen, Lars Greilert, 0705-481160, lars.greilert@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Trupp 5 Okt Hugo Mattsson 8414 Edit (1)
Mer orientering i SVT
August Mollen Foto Hugomattsson
Världscupen i orientering till Skara och Lidköping 2026
Idre Rikslägret 27 Juni 2023 Hugo Mattsson 03195
Färre LOK-stödsaktiviteter efter pandemin för orienteringen
Fler nyheter