Svensk Orientering logotyp
21.05.2017

Regborn vann VM-testet, medel: "Skön revansch!"

Orientering
Efter en svagare långdistans i fredags slog Martin Regborn till med seger på söndagens VM-test medeldistans. "Riktigt skönt! Nu har man i alla fall bevisat att man vill vara med på VM", säger Hagabylöparen.

Långdistans i fredags - medeldistans i dag. Två viktiga VM-tester har genomförts i Estland den här helgen, vilka tillsammans med världscupen i Finland kommande vecka, Swedish League-sprinten i Bollnäs samt internationella meriter 2015-2016 ska ligga till grund för de svenska VM-uttagningarna.

I fredags gick det ganska knackigt för Martin Regborn som slutade sjua. På medeldistansen däremot stod han för ett formidabelt lopp. Hagabylöparen vann 11 sekunder före Johan Runesson, tvåa på lången, och 36 före Gustav Bergman, fredagens vinnare.

- Det känns riktigt bra! En skön revansch från i fredags, då jag bommande två kontroller på raken, säger Regborn.

- Efter långdistans har jag gått runt och varit besviken. Nu fokuserade jag bara på att gå rätt hela vägen, för jag vet ju att jag är i bra form. Jag visste att det skulle räcka långt om jag bara skötte orienteringen, men att det skulle räcka hela vägen ... det hade jag inte räknat med.

Internationellt har Regborn framför allt gjort sig ett namn som sprinter och långdistansare. Nu visade han världsklass även på den mellanlånga distansen.

- Det var ganska öppen och fin skog för att vara Estland, så det var inte jättetekniskt. Men det gäller ändå att hålla i det hela vägen, det var ganska snabbt och några grönområden var det såklart.

Vad tänkte du när du fick veta resultatet?

- Att nu har man i alla fall bevisat att man vill vara med på VM. Riktigt skönt att komma tillbaka efter bottennappet i fredags.

Är du klar för VM nu?

- Nja, haha, det vill jag inte spekulera i. Nu ska jag fokusera allt på världscupen i Finland, sedan är det upp till Håkan (Carlsson, förbundskapten) att ta ut VM-laget.

VM-test, medeldistans, herrar
1) Martin Regborn, Hagaby, 30.26, 2) Johan Runesson, Tampereen Pyrintö, +0.11, 3) Gustav Bergman, OK Ravinen, +0.36, Fredrik Bakkman, IFK Göteborg, +0.39, 5) Oskar Sjöberg, OK Linné, +1.25, 6) Albin Ridefelt, OK Linné, +1.59, 7) Johan Högstrand, IFK Göteborg, +2.22, 8) David Andersson, IFK Lidingö, +2.24, Anton Sjökvist, Stora Tuna, +2.40, 10) William Lind, Malungs OK, +2.50.

Här är hela resultatlistan

Läs om damernas medeltest

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter