Satsningen på motionsaktiviteter fortsätter – nu lanseras Hitta orientering
03.09.2014

Satsningen på motionsaktiviteter fortsätter – nu lanseras Hitta orientering

Orientering
Svenska Orienteringsförbundets satsning på att utveckla motionsaktiviteter rullar vidare. Nu lanseras den nya tjänsten Hitta orientering officiellt - samtidigt som Motionsorientering.se byggs om för att underlätta för arrangörer.

Hösten gör så sakteliga entré och många anser att de vädermässiga förutsättningarna för orientering just nu är optimala. Ett lägligt tillfälle, men andra ord, att som arrangör slå ett extra slag för våra motionsaktiviteter, och en utmärkt tidpunkt för Svenska Orienteringsförbundet att på allvar sjösätta den nya tjänsten Hitta orientering.

Hitta orientering, som syftar till att göra orientering mer lättillgängligt via webben och mobilen, smyglanserades internt redan i våras och efter en del finslipning är det nu dags för arrangörer och motionärer att fullt ut börja nyttja tjänsten. Via en Sverigekarta kan Naturpasset och kartor enkelt hittas och köpas och alla klubbstugor är inlagda.

- Tjänsten presenterades redan under orienteringskonventet i Skövde i november 2013, men nu står den helt redo. Nu hoppas vi bara att klubbarna under hösten ser till att fylla på med mer innehåll, så det är uppmaningen till orienterings-Sverige: ladda gärna upp era produkter och gör vår idrott mer lättillgänglig, säger Niklas Wrane, SOFTs projektledare.

Parallellt med lanseringen av Hitta orientering bygger Svenska Orienteringsförbundet om Motionsorientering.se. Allt i syfte att det ska bli enklare för klubbar att arrangera Motionsorientering, aktiviteten med banor för alla under enkla former.

- Det har varit lite för krångligt rent tekniskt att komma igång med Motionsorientering och klassa sina redan befintliga aktiviteter som motionsorienteringar. Nu har vi förenklat detta och automatiserat kopplingen mellan Eventor och Motionsorientering.se fullt ut. Ambitionen är att släppa nya Motionsorientering.se innan månaden är slut, säger Wrane.

Förbundschef Susanne Söderholm ser positivt på dessa tekniska lösningar som ska underlätta för motionärerna att hitta till orienteringen.

- Jättebra att vi nu har de här systemen på plats! Nu gäller det att vi alla ute i klubbarna verkligen nyttjar tekniken och gör vad vi kan för att skapa tillfällen för folk att komma ut i skogen och utöva vår underbara sport. Vi har en positiv kurva, både vad gäller antalet tävlingar och antalet tävlingsstarter. Nu vill vi skapa ännu mer aktivitet.

 

Funktionärsvästar
VÄSTTEST. På Svenska Orienteringsförbundets kansli i Stockholm finns färgstarka funktionärsvästar som arrangörer av Motionsorientering kan få gratis. "Det är bara att höra av sig. Först till kvarn”, säger förbundschef Susanne Söderholm. Beställning sker via info@orientering.se.

Länkar

- Till Hitta orientering (tjänsten)
Till Hitta orientering som arrangör (bakgrund, information om upphovsrätt, guide mm)
Till Motionsorientering.se (befintliga webbplatsen)

Frågor

Tekniska frågor besvaras via teknisksupport@orientering.se.

Allmänna frågor om Hitta orientering och Motionsorientering.se besvaras av Niklas Wrane via niklas.wrane@orientering.se.

Västarna beställs via info@orientering.se.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter