Svensk Orientering logotyp
03.08.2016

Sjöbergs offensiva satsning bar hela vägen: "Känns jätteskönt!"

Orientering
På skogsdistanserna fortsätter det att regna Student-VM-medaljer över svenskarna. På onsdagens medeldistans blev det både guld och brons till de svenska herrarna genom Oskar Sjöberg och Johan Runesson. "Jag sprang stabilt hela vägen", säger Sjöberg.

På herrsidan var det stor blågul dominans på medeldistansen i Ungern. Etta: OK Linnés Oskar Sjöberg, som hade 12 sekunder till godo på tvåan Pavel Kubat, Tjeckien. Trea: GMOK-löparen Johan Runesson. Femma: Johan Högstrand (IFK Göteborg). Sexa: Rassmus Andersson (Linné).

Samtliga fyra killar på podiet alltså, och gladast av alla var givietvis Sjöberg som var besviken efter den individuella sprinten.

- Jag gjorde ett bra lopp och känner mig väldigt nöjd! Både på sprinten och sprintstafetten var jag lite osäker och försiktig, men nu hade jag bestämt mig för att gå ut och vara mer bestämd och offensiv.

Och det var en taktik som funkade perfekt?

- Ja, jag försökte vara offensiv redan i början, för att komma in i det. Jag gjorde några småmissar men det gjorde inte så mycket. Jag sprang rätt stabilt hela vägen, och jag kände mig stark under hela loppet.

- Enda trasslet kom mot slutet. Där fanns det ett förbjudet område i närheten av näst sista kontrollen. Där blev jag lite osäker på vad som gällde, men jag har tittat på det i efterhand och ser att jag är på rätt sida om gränsen.

Hur värderar du det här guldet?

- Det känns jätteskönt! Ett fint medeldistanskvitto inför VM och sedan var det ganska viktigt med tanke på att Rassmus (Andersson, klubbkompis i OK Linné) vann lången. Om han tar ett guld så ska inte jag vara sämre.

I morgon är det dags för den avslutande stafetten - vem tar sistasträckan?

- Det gör Johan (Runesson). Han har ju två brons nu, så han är nog mest hungrig på guld. Därför blir det perfekt att han kör sista.

Du är reserv på VM i Bohuslän - hur kommer du att ladda efter Student-VM?

- Jag åker ganska direkt till precampen och väl där kommer jag att fokusera mest på sprinttekniken. Medeln funkar bevisligen bra, men jag behöver slipa lite på sprinten. Sedan handlar det om att toppa formen ytterligare lite.

GULD ÄVEN PÅ DAMSIDAN - LÄS OM FORSGRENS TRIUMF HÄR

Resultat, medeldistans, herrar
1) Oskar Sjöberg, Sverige, 33.11, 2) Pavel Kubat, Tjeckien, +0.12, 3) Johan Runesson, Sverige, +0.47. Övriga svenska placeringar: 5) Johan Högstrand +1.51, 6) Rassmus Andersson +1.53.

Damer
1) Lilian Forsgren, Sverige, 32.12, 2) Andrine Benjaminsen, Norge, +0.06, 3) Denisa Kosova, +2.12, 4) Amilia Björklund, Sverige, +2.16. Övriga svenska placeringar: 13) Elin Månsson +4.58. Ej till start: Lisa Risby.

Kompletta resultatlistor på arrangörens hemsida

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter