Svensk Orientering logotyp
09.05.2018

Skadeläget i den svenska truppen

Orientering
Det svenska orienteringslandslaget har strax före och under EM-veckan drabbats av ett antal avbräck. Här kommer en uppdatering av sjuk- och skadeläget.

Redan före EM tvingades tre landslagslöpare kasta in handduken: William Lind (hälsporre), Oskar Sjöberg (skada i fotligament) och Jerker Lysell (operation av hopparknä).

I början av EM-veckan rapporterade vi att Max Peter Bejmer ådragit sig en lättare vadskada – nu står det klart att IFK Göteborg-löparen inte kommer till start under mästerskapet i Schweiz. Vaden behöver lite mer tid för att läka ihop.

Även Bejmers klubbkamrat Johan Högstrand får åka hem utan att ha tävlat. Högstrand som blev förkyld häromdagen har lämnat laget.

Under tisdagens medeldistanskval skadade sig Gustav Bergman och Albin Ridefelt. Bergman, som efter en vurpa fick ett fult jack i högerknäet, kommer inte att springa på cirka två veckor. För Ridefelt, vars kropp inte fungerade som den skulle under loppet, är det "dag-för-dag" som gäller och landslagsledningen hoppas att han kan springa mer i veckan.

Slutligen har vi berättat att Tove Alexandersson stukade foten ungefär halvvägs in i medeldistansfinalen. Stukningen betraktas som lättare och under torsdag förmiddag fattas beslut om hon startar i sprintstafetten som planerat.

Här läser du mer om sprintstafetten: "Vi ska ta chansen!"

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter