Svensk Orientering logotyp
27.03.2014

Skogsäventyret – en storsäljare!

Orientering
Av alla utbildningsmaterial som Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram är Skogsäventyrets deltagarhäfte det utbildningsmaterial som sålt allra bäst. Sen utgivningen 2004 har det sålts i nästan 100 000 exemplar.

Skogsäventyret är ett av 15 utbildningsmaterial som Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram i samarbete med SISU Idrottsböcker. Jämfört med alla andra utbildningsmaterial som SISU Idrottsböcker producerat är det bara något enstaka material som sålt mer.
Andra orienteringsmaterial som också säljer bra är:

  • Full koll – gul till orange
  • Banläggning.

Samarbetet mellan Svenska Orienteringsförbundet och SISU Idrottsböcker startade 2002 och sen dess har 15 produktioner slutförts. Samarbetet handlar om att ta fram utbildningsmaterial som sen används i olika former av utbildning. Målgruppen är såväl ledare, tränare och funktionärer som aktiva. SISU Idrottsböckers verksamhetsidé är att produktionerna som görs ska bidra till att utveckla svensk idrott, från barn och ungdomsidrott, elitidrott till motionsidrott. Det finns också produkter som behandlar ämnen som ledarskap, föreningskunskap och föreningsutveckling.

Lagom till sommarens O-Ringen kommer nästa produktion i vårt samarbete att vara klar.
Det är Full koll – grön till gul som då blir klar, författare till boken är Jenny Håkansson.

– Vi har tidigare saknat ett utbildningsmaterial i serien Full koll för den första nivån, men nu är det på gång, säger Lasse Greilert som är utbildningsansvarig på förbundet.

– Den här gången blir det inte bara en bok utan vi kommer också att skapa en produktwebb med mer material kopplat till boken, fortsätter Lasse Greilert. Just nu håller boken på att formges och webbplatsen utvecklas och allt kommer att vara klart i sommar och lanseringen sker i samband med O-Ringen.

SISU Idrottsböckers hemsida hittar du alla utgivna produkter och du kan handla till dig själv eller till flera i föreningen. Du kan också bli medlem i Idrottens bokklubb och få erbjudanden om nya böcker och olika medlemserbjudanden.

Svenska Orienteringsförbundet har också en butik där det förutom utbildningsmaterial bland annat finns arrangemangsmaterial och material för Naturpasset.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter