Skön revansch för Svärd
28.05.2017

Skön revansch för Svärd

Mountainbikeorientering
I helgen genomfördes deltävling tre och fyra i Svenska Cupen i Edsbyn. Sebastian Svärd som hade en riktigt dålig dag på lördagens sprint revanscherade sig och vann H21 på söndagen.

Arrangören Edsbyns OK bjöd på bra karta, vägvalsrika banor, varierade stigar och med upplägget sprint på lördagen och medeldistans på söndagen.

På lördagens sprint var det två kända namn i toppen. Nummer ett i Sverige just nu, Marcus Jansson från Garphyttan, vann säkert före Linus Mood IFK Mora OK. Unge Filip Bergström, Kvarnsveden startade med en bom men jobbade sig upp till en fin tredjeplats. Under lördagens sprint hade Sebastian Svärd stora problem. En punktering störde koncentration och en felstämpling var ett faktum.

Söndagens tävling innebar dock en skön revansch för Sebastian från Haninge SOK som nu tog sin första seger i Svenska Cupen. Trots en del orienteringsstrul i början, ett dåligt vägval och en bom som totalt kostade fyra minuter, så tog sig Sebastian samman och genomförde resten av banan utan större misstag. På söndagens tävling saknades tyvärr Marcus och Linus som gjorde andra prioriteringar.

Herrseniorerna medeldistansbana

Identisk prispall i damernas seniorklass

I damseniorklassen var prispallen identisk för de två dagarna. Internationellt meriterade Ingrid Stengård från OK Trian i Finland vann före Nadja Larsson, Fredrikshof och Linn Bylars Forsa OK. Nadja har efter fina flera lopp i Cupen seglat upp som den svenska damsenior alla andra vill slå. Linn, som inte har så mycket erfarenhet av MTBO, visade att med gedigna färdigheter från såväl orienteringslöpning som mtb kan det räcka långt. Och förhoppningsvis kan utvecklingen ta fart med mer erfarenhet från tävlingar.

 

Tättrion i livlig vägvalsdiskussion

Tufft och tätt i herrjuniorklassen

Herrjuniorklassen är som vanligt ett getingbo med många duktiga åkare. Pontus Alfredsson från OK Tyr åkte säkert nöjd hem från helgen med en seger på sprinten och en andraplats på medeldistansen. Gustav Jonsson från IFK Mora OK stod precis utanför pallen på lördagen men gjorde ett starkt och bomfritt lopp på söndagen och fick nu ställa sig högst upp på pallen. Nöjd med helgen var säkert också Felix Tiderman från Söders SOL som blev trea båda dagarna.

I damjuniorklassen var det tyvärr tunt under helgen. Elvira Larsson från Ryda SK fick ställa sig ensam på pallen på lördagen och söndagens pall blev helt tom. Här behövs det verkligen påfyllning med nya intresserade tjejer.

Söndagens prispall, fr.v. Pontus Alfredsson, Gustav Jonsson och Felix Tiderman

Söndagens prispall, fr.v. Pontus Alfredsson, Gustav Jonsson och Felix Tiderman

Här hittar du lördagens resultat

Här hittar du söndagens resultat

Här hittar du totalställningen i cupen

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter