Svensk Orientering logotyp
24.05.2016

SKRÄLLEN: REGBORN TOG EM-BRONS

Orientering
Martin Regborn slog till med Europamästerskapets hittills största skräll när han tog brons på långdistansen: "Det här hade jag inte ens vågat drömma om", säger en mycket glad och överraskad bronsmedaljör.

Långdistansfinalen i EM blev precis lika tuff som förväntat. Favoriten Daniel Hubmann, Schweiz tog sitt femte internationella mästerskapsguld på långdistans. Segermarginalen till norrmannen Magne Daehli var närmare en och en halv minut.
En som verkligen trivs i Tjeckien är 23-årige Martin Regborn som hade en 15:e plats som toppnotering i internationella mästerskap inför detta EM.
I söndags putsade han den toppnoteringen rejält när han slutade fyra i den individuella sprinten.
- Mitt mål inför EM var att komma bland de sex bästa på sprinten och här på långdistansen var målet att ta mig igenom loppet på ett bra sätt, säger Regborn som fanns med i medaljstriden genom hela loppet och en riktigt stark avslutning gjorde att han tog bronset två sekunder före norrmannen Carl Godager Kaas.
- Jag har bara gjort några mindre misstag, men de har inte kostat så mycket tid. Det viktigaste på en sån här bana har varit att ta bra vägval och det har jag gjort hela vägen.

Vad var tankarna inför loppet?
- Jag märkte när jag analyserade kvalet i går att jag hängde med bra och jag har känt mig pigg i kroppen. Jag har verkligen sett till att ta en sträcka i taget och jobba mig igenom den här tuffa banan. Men att det skulle kunna räcka så långt som till ett brons hade jag inte ens vågat hoppas på, säger en lika glad som överraskad bronsmedaljör.
Fredrik Bakkman som tog de svenska herrarnas senaste medalj på långdistansen (brons vid EM 2014) slutade nu sexa.
I morgon har orienterarna i EM vilodag. På torsdag fortsätter tävlandet med kval till fredagens medeldistansfinal.

Herrar: 1) Daniel Hubmann, Schweiz, 96.25, 2) Magne Daehli, Norge, +1.22, 3) Martin Regborn, Sverige, +2.08.
Övriga svenska placeringar: 6) Fredrik Bakkman, +3.07, 19) Markus Millegård, +8.37, 47) Johan Runesson, +26.01. Rassmus Andersson felstämplat.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter