Svensk Orientering logotyp
06.04.2017

Snart dags för natt-SM – "Orientering när den är som mest spännande"

Orientering
På söndag är sista anmälningsdagen för natt-SM, den första av totalt sju SM-tävlingar i Örebroregionen. "Välkomna att uppleva orientering när den är som mest spännande", säger tävlingsledaren Mats Nylin.

Under en intensiv tävlingsperiod från 21 april till 24 september avgörs sju SM-tävlingar i orientering i Örebroregionen. Första distans är en klassiker - SM i nattorientering.

Fredag kväll den 21 april lyser pannlampor upp skogarna söder om Östansjö och tävlingsarenan vid Östansjö skola där de nya svenska mästarna i nattorientering ska koras.

Banläggare är Daniel Attås och han lovar löparna en härlig upplevelse där de verkligen behöver bemästra olika orienteringstekniker. Såväl banorna som terrängen erbjuder stor variation.

- Vi i arrangörsklubben OK Tisaren hoppas att såväl boende i Östansjö som i hela länet vill komma och uppleva nattorientering när den är som bäst. Kom och heja fram några av världens bästa nattorienterare, uppmanar Mats Nylin, tävlingsledare för SM, natt.

- Välkomna att uppleva orientering när den är som mest spännande, under natten.

SM i nattorientering ingår i år som deltävling i Swedish League, en liga under vårsäsongen för senior- och junioreliten. De första Swedish League-tävlingarna avgörs i Blekinge kommande helg - läs mer här.

- För oss innebär det en kvalitetsstämpel och att tävlingen även blir attraktiv för utländska löpare, även om de inte kan bli svenska mästare, förklarar Mats Nylin.

Det hittills mest intressanta namnet i startlistorna är just en utländsk löpare; världens bästa manlige löpare genom tiderna Thierry Gueorgiou.

Regerande mästare i DH21 är Anna Bachman, IFK Lidingö, och Gustav Bergman, OK Ravinen.

Ordinarie anmälningsstopp är söndag 9 april.

Läs mer om SM-tävlingarna i Örebroregionen på sm2017.se
Läs mer om SM-natt på Eventor

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter