19.07.2023

Stipendium till Anna Hansson

Orientering
Riksidrottsförbundet har beslutat om stipendier från Prins Bertil och Prinsessan Lilians Idrottfond – orienterare får 25 000 kr!

Stiftelsen Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfonds ändamål är att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning.

- Jag blev glatt överraskad, nästan chockad, när jag fick beskedet, säger Anna Hansson och fortsätter
- Jag går nu Idrottens elittränarutbildning (ETU). Det är en högre tränarutbildning för de som arbetar med elitförberedande verksamhet, är tränare på elit- eller landslagsnivå. Det är verkligen inspirerande, jag har fått många nya lärdomar och nya infallsvinklar. Jag har lärt känna tränare från andra idrotter, det blir ett bra nätverk.

Anna Hansson är aktiv junior- och ungdomstränare i SOK Viljan och är en av utbildarna i Svenska Orienteringsförbundets tränarakademi. Anna är en av dem som håller i grundutbildning för tränare, barntränarutbildningar och ungdomstränarutbildningar.

Nästa tillfälle för grundutbildning för tränare är i september.

- Jag hoppas verkligen att det blir många anmälda till den utbildningen, som startar med en uppstartsträff den 4 september, säger Anna.

Under hösten 2023 kommer Riksidrottsförbundet att kalla stipendiaterna till en ceremoni som kommer att avhållas på Stockholms Slott. Då kommer HKH Prins Carl Philip att överlämna ett diplom som minne av detta stipendietillfälle.

Läs mer om Grundutbildning för tränare.

Läs mer om Idrottens Elittränarutbildning.

Läs mer om prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond. 

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter