Svensk Orientering logotyp
08.11.2017

Svensk orientering stekhet inför Idrottsgalan – Alexandersson nominerad i tre kategorier

Orientering
Svensk orientering fortsätter sitt segertåg och 2017 var ett år fyllt av framgång. När kandidaterna till Idrottsgalan släpptes var orienteringen representerad i hela fyra kategorier, fler än någon annan idrott. "Jättekul", säger Tove Alexandersson.

Tove Alexandersson har haft ett makalöst 2017, med sex VM-guld – tre i orientering och tre i skidorientering.

När kandidaterna till Idrottsgalan i januari släpptes blev det väldigt tydligt vilket avtryck suveränen från Stora Tuna har gjort. Tove är nominerad i tre kategorier! Dels som Årets kvinnliga idrottare, dels för Årets prestation. Sedan är hon tillsammans med Emma Johansson och Helena Bergman nominerad i kategorin Årets lag. Detta efter det efterlängtade stafettguldet på VM i Estland.

- Jag har haft en fantastisk säsong. Jag är väldigt stolt över att jag lyckats så bra på de tävlingar som jag haft fokus på, säger Alexandersson.

Lägg därtill att landslagschefen och förbundskaptenen Håkan Carlsson för andra året i rad nominerats i kategorin Årets ledare.

Med totalt fyra nomineringar toppar orienteringssporten. Friidrott och ishockey kommer närmast efter med tre nomineringar vardera.

- Idrottsgalan är ett bra sammanhang att synas i, både för svensk orientering och för mig personligen. Så det här är jättekul, säger Alexandersson, som i kategorin Årets kvinnliga idrottare ställs mot golfaren Anna Nordqvist, skicrossåkaren Sandra Näslund och simmaren Sarah Sjöström.

I kategorin Årets prestation finns både Alexandersson och Sjöström med och duon får där konkurrens av Victor Öhling Norberg, skicross, samt Östersunds FK, fotboll.

I Årets lag kommer VM-guldlaget att jämföras med Lag Edin, curling, herrlandslaget i bandy samt Tre Kronor.

I Årets ledare-kategorin slutligen finns förutom Håkan Carlsson även Vésteinn Hafsteinsson, friidrott, Rikard Grönborg, ishockey, samt Graham Potter, fotboll.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter