23.08.2023

Svenska framskjutna placeringar på medeldistansen

Mountainbikeorientering
Den tredje tävlingsdagen på VM i mountainbike-orientering bjöd på medeldistans. Idag blev det ännu en medalj för Sverige då Tilda Palm avslutade starkt och spurtade hem ett silver i D20.

Målplatsen var den samma som vid gårdagens långdistans men terrängen var idag inte lika kuperad men med ett klart mer utmanande stigsystem. Generellt sätt passade detta våra svenska åkare bättre då terräng och orienteringsutmaningarna liknade mer våra svenska förhållanden.

Tilda startade bra men till kontroll 5 berättar hon att hon blev mycket osäker på vilket vägval hon skulle ta och när hon väl valde visade det sig att det runt om vägval hon valde var mer än två minuter sämre än rakt på vägvalet. Hon var då nere på sjunde plats men arbetade sig sedan upp i resultatlistan och låg länge på bronsplats men med ett bra vägval och en härlig forcering ner till sista kontrollen tog hon en placering och lyckades bärga silvret med 5 sekunder. Fram till guldet hade hon 45 sekunder.

tilda palm medeldistansTilda Palm spurtar i mål på medeldistansen. Foto: Stefan Kollberg

Även syster Minna gjorde ett bra lopp och ledde tävlingen länge då hon startade i första startgrupp och slutplaceringen för henne blev sjua. Placeringen efter togs av Signe Feil som hade problem i början med det riktigt diffusa stigarna men som åkte upp sig rejält på slutet av banan.

diskuterar vägval efter målgång  Foto: Stefan KollbergJuniortjejerna diskuterar vägval efter målgång Foto: Stefan Kollberg

Melvin Löfgren som är förstaårs-junior liksom Minna och Signe gjorde ett riktigt bra lopp i H20-klassen och cyklade in på en 12:e plats vilket han var stålande glad över. Precis som Minna och Signe har han tre år kvar i juniorklass och med deras inställning kommer det säkert många fina resultat för deras del de närmaste åren!

Melvin h20Melvin Löfgren efter medeldistansen. Foto: Stefan Kollberg

Våra seniorkillar gjorde riktigt bra lopp idag men i den stenhårda konkurrensen blev placeringarna kanske blygsamma med en 30:e plats för Rasmus Nordgren och en 33:e för Joel Ernstsson.

mtbo medel herrDelar av herrarnas medeldistansbana

På damseniorsidan gjorde Gabriella Gustafsson åter ett stabilt lopp. Efter några kontrollmissar i början av loppet åkte hon upp sig till en fin 14:e plats till slut.

Imorgon är det en behövlig vilodag och det verkar som om den 30 gradiga värmen är på väg bort från Tjeckien till masstarten på torsdag. Detta är inget som de flesta av våra cyklister ser som negativt utan det skulle betyda att tävlingsförhållandena liknar det som vi tränat i Sverige under den senaste tiden.