Svensk Orientering logotyp
06.08.2014

Svenska MTBO-cupen rullar vidare

Mountainbikeorientering
Nu är de två deltävlingarna från O-ringen inräknade i totalställningen för den Svenska MTBO-cupen och fyra åkare ska försöka försvara sin ledning under kommande helgs SM i Eksjö.

Tydliga ledare i många av klasserna

I D21 så har Emily Benham, Kvarnsveden GoIF OK, tagit ett starkt grepp om ledningen även om en trio tjejer utmanar och flåsar i nacken. Emily har visat en hög och stabil form under hela våren och sommaren och det ska mycket till om hon ska ses sig passerad av någon av sina konkurrenter. I skrivande stund är hon dock inte anmäld till SM-helgen vilket öppnar upp för i första hand Cecilia Thomasson som finns på plats i Eksjö.

I H21 har Anders Frisk, Attunda OK, så här långt gjort en stark säsong och har en klar ledning. En av huvudkonkurrenterna, Hans Jørgen Kvåle, kraschade under Världscupen i Skåne och kunde inte göra sig själv rättvisa under de efterföljande O-ringen etapperna. Och med tanke på att Hans Jørgen inte finns med på startlinjen kommande helg så blir det svårt att på allvar utmana Anders om totalsegern. Den kampen får någon annan åkare ta upp.

Kajsa Engström från OK Kåre har i damjuniorklassen tagit en kassaskåpssäker ledning i och med sina tre segrar av fyra möjliga. Här krävs det punkteringar eller andra tekniska problem på löpande band för att det inte ska bli en totalseger för Kajsa.

Hårdast kamp om totalsegern är det i herrjuniorklassen där Sebastian Svärd, Haninge SOK, har en liten ledning. Men både Pontus Kullin Alfredsson och Filip Bergström har häng på Sebastian så efter SM-helgen kan vi mycket väl ha ny ledare bland herrjuniorerna.

Totalställningen för Svenska MTBO-cupen hittar du här.

SM-helgen i Eksjö kan bli avgörande

SM-helgen med sina tre deltävlingar kan mycket väl röra om i grytan ordentligt. På fredagen avgörs sprinten, på lördagen är det långdistans som gäller och SM-helgen avslutas med medeldistans på söndagen.
Här kan du läsa mer om SM-tävlingarna.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter