Svensk Orientering logotyp
06.12.2017

Svenska Orienteringsförbundet Årets Idrottsförbund: "Stolta och väldigt glada"

Orientering
Svenska Orienteringsförbundet har tillsammans med Svenska Bilsportförbundet utsetts till Årets Idrottsförbund. Utöver äran kan svensk orientering glädjas åt 250000 kronor. "Vi är både stolta och väldigt glada", säger förbundsordförande Lena Larsson.

”Årets Idrottsförbund” utses av Sveriges Centralförening för Idrottens främjande (SCIF), en idrottsorganisation som grundades 1897. Priset instiftades 1967 och det tilldelas det specialförbund som SCIF:s styrelse anser under året har gjort sig förtjänt av priset. Prissumman i år är 250000 kronor till respektive förbund.

Motiveringen lyder:

Ett förbund i tiden med idrotter och grenar där alla får och kan vara med. Ett förbund där bredd- och motionsidrott går hand i hand med elitidrotten och där satsningen är lika stor på såväl dam- som herrsida, en satsning som gjort orienteringen internationellt stark med den kanske bäste orienteraren genom tiderna, Tove Alexandersson.

Svenska Orienteringsförbundet har tidigare tilldelats priset 1968, 1987 och 2011. Det här blir alltså fjärde gången som SOFT föräras utmärkelsen och inget förbund har fått fler.

- Vi är både stolta och väldigt glada. Att vår verksamhet hela tiden utvecklas positivt, det vet vi redan, men det är såklart oerhört kul att även folk utanför orienteringen ser vad vi åstadkommer och att vi uppmärksammas på det här sättet, säger förbundsordförande Lena Larsson.

- Det finns så många ledare, arrangörer och eldsjälar i Orienteringssverige som ska sträcka lite extra på sig i dag! Både utmärkelsen och priset tas emot med stor tacksamhet.

Läs mer på Sveriges Centralförening för Idrottens Främjandes hemsida.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter