Svensk Orientering logotyp
31.01.2019

Svenska Orienteringsförbundet tecknar avtal med Sportident

Orientering
Sportident blir officiell leverantör till Svenska Orienteringsförbundet i ett nytt avtal för 2019. "Vi är riktigt glada över det här samarbetet", säger förbundschef Susanne Söderholm.

Sportident, som funnits sedan 1996, är det mest använda och spridda elektroniska tidtagnings- och stämplingssystemet för orientering i världen.

Nu har ett avtal tecknats mellan Svenska Orienteringsförbundet och Sportident, ett samarbete som bland annat innebär att landslaget kommer att använda Sportidents AIR+ system på sina träningar. Premiären skedde på lägret i Alicante i januari, där tyngdvikten låg på teknik och grundträning.

- Vi är riktigt glada över det här samarbetet. Att ha tillgång till enkla och lättskötta stämplingssystem på våra landslagsträningar är ett grundkrav, säger förbundschef Susanne Söderholm.

Lika nöjd är Jolo Olsson, vd på Sportident Sverige:

- Vi är mycket stolta över att sponsra svenska landslaget. I Europa har orienteringen sedan tidigare tagit till sig AIR+ systemet med dess smidiga snabbhet. Vi på Sportident ser att tekniken med "SIAC" touch-free stämpling, så kallad "stämpling on the fly", är framtiden för orientering. Två löpare kan exempelvis komma och stämpla samtidigt, ingen av löparna behöver därför vänta på sin tur. En stor fördel med AIR+ är också att klubbarna kan fortsätta använda sina nuvarande kontrollenheter i AIR+ läget.

Avtalet sträcker sig till årsslutet 2019.

Här hittar du Sportident Sveriges hemsida: www.sportident.se

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter