Svensk Orientering logotyp
27.07.2017

Sverige fyra i sprintstafetten

Orientering
Sverige blev utan medalj när World Games avslutades med sprintstafett: - Klart att vi hade velat ta en medalj. Men konkurrensen är väldigt tuff, säger Helena Jansson som sprang i mål som fyra.

I dag avslutades World Games i orientering. Sverige fick en fin start och var i ledningen både efter den första sträckan (Lina Strand) och andra (Martin Regborn).

Men på den tredje sträckan föll Sverige tillbaka till femte plats.

- Jag läste till elvan när jag skulle till tian. När jag kom på att jag var fel hade jag för en aning inte någon aning om var jag var. Efter det fick jag jaga ikapp lagen framför. På det stora hela var det för många fyra-fem sekundersmisstag för att jag ska vara nöjd med mitt lopp, säger Jerker Lysell.

Slutsträckans Helena Jansson fick sticka ut på slutsträckan en halvminut från ledningen:

- Min enda tanke när jag startade var att ha fokus på mig och min karta. Det var en väldigt fysisk sprint, och jag har följt min plan hela vägen, säger Jansson som dock aldrig riktigt nådde ikapp lagen på pallpositionerna.

Danmark med starkt avslutande Maja Alm vann före Schweiz och Ryssland.

Sverige slutade fyra, 36 sekunder från bronset.

- Visst hade vi velat ha en medalj och om vi hade orienterat klockrent hela vägen hade vi varit ännu högre upp i resultatlistan. Men konkurrensen är tuff. Både Ryssland och Schweiz hade bättre lag till start här än vad de hade på VM, säger Jansson.

World Games fortsätter fram till och med på söndag, men orienteringsdelen är som sagt slut. Nästa gång World Games avgörs är i USA 2021.

 

Sprintstafett: 1) Danmark (Cecilie Friberg Klysner, Andreas Hougaard Boesen, Sören Bobach, Maja Alm), 62.57, 2) Schweiz (Elena Roos, Florian Howald, Matthias Kyburz, Sabine Hauswirth), +0.26, 3) Ryssland (Natalia Gemperle, Dmitry Tsvetkov, Andrey Khramov, Galina Vinogradova), +0.40, 4) Sverige (Lina Strand, Martin Regborn, Jerker Lysell, Helena Jansson), +1.16.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter