Svensk Orientering logotyp
01.07.2017

Tove Alexandersson förkyld – missar sprintfinalen

Orientering
Ett par timmar före årets första VM-final kommer ett mycket trist besked: den svenska storstjärnan Tove Alexandersson är förkyld och väljer därför att avstå sprinten. "Jättetråkigt, men jag hoppas vara frisk till långdistansen", säger Alexandersson.

Tove Alexandersson, regerande världsmästare på medel- och långdistans, har till årets mästerskap i Estland gjort en uttalad satsning även mot sprinten.

Efter ett lyckat kval tvingas dock Stora Tuna-löparen kasta in handduken. På lördagen vaknade hon upp med förkylningssymtom och nu ligger allt fokus på att bli pigg och kry inför kommande skogsdistanser.

- Det känns såklart jättetråkigt, men det är inte så mycket att göra åt. Jag har fått en förkylning, men hoppas vara frisk till långdistansen på tisdag, säger Alexandersson.

Förbundskapten Håkan Carlsson:

- Väldigt trist för Tove! Hon har verkligen förberett sig bra för det som väntar och gjort jobbet för att vara i bra form för sprinten. Nu hoppas vi att hon tillfrisknar så snabbt som möjligt. VM-veckan har bara börjat och en liten förkylning tror jag inte kommer att påverka Toves goda form nämnvärt.

I sprintfinalen kommer nu sex svenskar till start och även utan Alexandersson finns stora blågula medaljchanser.

På damsidan ställer Sverige upp med Karolin Ohlsson och Lina Strand. På herrsidan representeras Sverige av Martin Regborn, Emil Svensk, Jonas Leandersson och regerande sprintvärldsmästaren Jerker Lysell.

Första start är 13.41 svensk tid – läs mer här om hur du följer finalen live.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter