Svensk Orientering logotyp
04.05.2017

Tove Alexandersson springer O-Ringen

Orientering
Nu står det klart att världens bästa orienterare springer O-Ringen i Värmland. "Jag vacklade ett tag mellan att springa World Games och O-Ringen. Nu känns det skönt att ha landat i ett beslut", säger Tove Alexandersson.

Ytterligare en världsstjärna är klar för O-Ringen i Värmland - Tove Alexandersson har bestämt sig för att springa den klassiska femdagarstävlingen, 23-28 juli.

- Jag vacklade ett tag mellan att springa World Games och O-Ringen, två spännande tävlingar som tyvärr avgörs samtidigt. Nu känns det skönt att ha landat i ett beslut och jag ser verkligen fram emot en spännande vecka i Värmland, säger den svenska världsettan.

- Jag ser både O-Ringen och World Games som väldigt intressanta utmaningar och det är riktigt synd att de krockar. Nu har jag noga vägt för och emot och jag känner att O-Ringen är det som passar mig bäst.

Ifjol vann Alexandersson O-Ringen i Sälen i utklassningsstil. Hon har sammanlagt tio totalsegrar i O-Ringen, varav fyra som senior.

- Jag gillar O-Ringens koncept väldigt mycket och har alltid värderat den tävlingen högt.

Alexanderssons beslut har fattats med Svenska Orienteringsförbundets goda minne.

- Vi vill givetvis åka till World Games med ett riktigt starkt lag, men det gör vi även utan Tove. Vår trupp ska kunna vara med i toppen varje dag, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som har full förståelse för Alexanderssons val:

- Dels vet jag hur mycket O-Ringen betyder för henne, dels är det ju så att hon som en av ganska få orienterare försöker att leva enbart på sin idrott. På O-Ringen finns det en hel del pengar att hämta för den som är riktigt duktig, det gör det varken på VM eller World Games.

Svenska Orienteringsförbundets chef Susanne Söderholm:

- Sverige vill alltid ställa upp med det bästa laget på internationella tävlingar, men vi kan inte blunda för de ekonomiska förutsättningarna. Det viktiga är att vi ändå kommer att representeras av världslöpare på World Games.

Den svenska truppen till World Games kommer att spikas i slutet av maj, efter den första världscupomgången.

Läs mer på O-Ringens hemsida

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter