Tove laddade med orientering
13.01.2014

Tove laddade med orientering

Orientering
Ikväll är det dags för Idrottsgalan och Tove Alexandersson är nominerad till priset Årets kvinnliga idrottare. Hon laddade inför idrottsfesten med orienteringsträning på 25-mannakartan.

Tove Alexandersson är nominerad till priset Årets kvinnliga idrottare och konkurrerar med Emma Johansson, cykel, Abeba Aregawi, friidrott och Sarah Sjöström, simning. Priset till Årets kvinnliga idrottare ska delas ut 21.34, strax efter att Måns Zelmerlöf uppträtt.
- Jag har funderat lite på ett eventuellt tal så det ska nog gå bra om det skulle bli aktuellt, säger Tove Alexandersson.

DSC_0008

Hon är nyss hemkommen från Boden där hon i lördags vann ytterligare ett SM-guld i skidorientering.
- Jag är mer i tränings- och tävlingsmood än i festmood, men det blir säkert kul, säger Tove, som laddade inför Idrottsgalan med en orienteringsträning på 25-mannakartan från i höstas.
- Jag är hellre ute och tränar än går på gala, men det är väldigt bra för orienteringssporten att jag är nominerad och syns här, fortsätter hon.

Tove sitter vid ett bord tillsammans med Annichen Kringstad, Bernt Johansson, Emma Johansson och Susanne Ljungskog. När hedersgästerna på Idrottsgalan ikväll har ätit sig igenom menyn så har det gått åt 1 000 ostron, 300 liter soppa, 176 oxfiléer, 125 liter sås, 2 000 liter vatten, 2 500 ägg, 625 lite kaffe och 75 liter mjölk.

Idrottsgalan direktsänds på SVT1 kl 20:00-22:30.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter