Tove redo för start: "Ser jättemycket fram emot att springa"
03.07.2017

Tove redo för start: "Ser jättemycket fram emot att springa"

Orientering
TV + TEXT: Tove Alexandersson har tillfrisknat och räknar med att starta på tisdagens långdistans: "Jag ser jättemycket fram emot att springa den. Det har blivit bättre för varje dag så nu känner jag mig ganska frisk", säger den svenska storstjärnan.

 

Efter ett lyckat sprintkval i fredags blev Tove Alexandersson förkyld. Sedan dess har hon vilat och laddat för en comeback när VM nu flyttar in i skogen. Där har hon två guld att försvara från ifjol.

Och nu, lagom till tisdagens långdistans, är den regerande mästarinnan redo.

- Jag hoppas att det ska kännas bra i morgon och att jag ska vara ännu piggare till medeldistansen och förhoppningsvis en stafett. Jag ser fram emot att komma igång och tävla nu, säger Alexandersson, som av naturliga skäl är lite osäker på var hon står.

- Jag har ingen aning om hur kroppen kommer att kännas, men jag hoppas att det ska gå bra. Jag var i väldigt bra form innan mästerskapet började, så jag hoppas att jag ska ha kvar den formen trots förkylningen.

Långdistansen, som avgörs åtta mil söder om Tartu, kommer att bli tuff, och terrängen kommer att bjuda på väldigt mycket grönt och diverse träsk.

- Det gäller att hålla en bra riktning hela tiden. Så fort man glider lite snett kan man tappa väldigt mycket tid och det kan vara svårt att läsa in sig, för det ser likadant ut överallt. Så det gäller att vara nogrann hela tiden, säger Alexandersson.

Långdistansen som startar 10.00 svensk tid blir den tredje VM-finalen i Estand. Sverige har hittills plockat ett sprintbrons genom ett Jerker Lysell och ett guld i sprintstafett.

Långdistansen följer du live på C More Live och TV12 från 12.00.

Här hittar du startlistorna.

Fyra svenskor springer långdistansen: Emma Johansson, Helena Jansson, Karolin Ohlsson och Tove Alexandersson.  

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter