Svensk Orientering logotyp
04.10.2014

Toves jakt på totalen - här är förutsättningarna och länk till livebevakningen

Orientering
Medeldistans i Basel, världscupsavslutning. Klockan 14.30 startar Tove Alexandersson - 21 kontroller och cirka 6 kilometer senare har hon förhoppningsvis säkrat segern i den totala världscupen. Här hittar du länk till livestream med mera.

Precis som ifjol är det i Schweiz som världscupen ska avgöras. Och precis som ifjol har Tove Alexandersson chansen att vinna totalen.

Den viktigaste skillnaden mellan nu och då är att den svenska stjärnan i år har betydligt fler poäng till godo inför avslutningen, lördagens medeldistans och söndagens sprint.

- Jag var verkligen nära förra året och det var jättekul att slåss om förstaplatsen då också. Det var roligt och i år så ligger jag ju ännu bättre till. Det ska bli kul att få tävla, det är alltid roligt med den här helgen så det ser jag fram emot, säger Tove i en färsk intervju i SVT som du hittar här.

Inför de två återstående loppen har Alexandersson 789 poäng. Den enda som i teorin kan peta ner svenskan, hemmahoppet Judith Wyder, har 520 poäng.

En förstaplats ger normalt 100 poäng och i säsongens sista VC-tävling, sprinten på söndag, delas dubbla poäng ut. Wyder kan därmed ordna maximalt 300 poäng på de två återstående loppen. Då skulle hon hamna på 820 poäng. Således behöver Tove bara plocka 32 poäng (789+32=821) för att ha säkrat segern även i praktiken. En niondeplats på lördagen ger 33 poäng ...

Via arrangörens hemsida hittar du såväl livestream som GPS-tracking. Första svensk, VC-debutanten och superlöftet Sara Hagström, startar 12.44.

Här hittar du den kompletta startlistan

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter