Svensk Orientering logotyp
08.04.2015

Träffa landslaget under Swedish League i Dalarna

Orientering
Det svenska landslaget laddar nu för sommarens VM i Skottland och nästa års VM på hemmaplan. Nu har du chansen att få en inblick i det svenska landslagets förberedelser och lyssna på en föreläsning med Helena Jansson.

Lördagen den 16 maj, under Swedish League-helgen i Dalarna, bjuder det svenska orienteringslandslaget in till en träff i Falun.
- Vi vill visa upp vår verksamhet och kring vilka tankar vi bygger upp landslaget. Vi tror att det finns ett stort intresse bland orienterarna att ta del av det arbete som landslaget gör, säger landslagschefen Håkan Carlsson.
Träffen, som sker på Scandic Hotel på Lugnet i Falun, inleds klockan 15.00.
- Vi inleder med fika och mingel med landslagslöparna och oss ledare runt laget. Därefter kommer jag berätta om landslagsverksamheten i stort och seniorernas upplägg fram mot årets VM i Skottland och nästa års VM i Bohuslän. Och juniorförbundskaptenen Susanne Wiklund Björk berättar om tankarna kring juniorlandslaget, säger Carlsson.
Träffen med landslaget avrundas med en längre föreläsning med den trettonfaldiga VM-medaljören Helena Jansson:
- Helena har stor erfarenhet av både med- och motgång och är en mycket inspirerande föreläsare. Detta är en föreläsning som jag tror kommer att ge väldigt mycket både för unga och lite äldre orienterare. Vi hoppas att så många som möjligt kommer för att vara med på den här inspirerande dagen, säger Håkan Carlsson.

Anmäl dig till träffen i Falun den 16 maj senast 15 april här.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter