Svensk Orientering logotyp
22.01.2014

TV+TEXT: Dubbla svenska pallplatser när världscupen kom till Dalarna

Orientering
Det blev två svenska pallplatser vid världscuptävlingarna i skidorientering i Grönklitt. Peter Arnesson blev trea och Tove Alexandersson åkte in på andra plats: "Jag gjorde några mindre lyckade vägval, men på det stora hela var det ett bra lopp", säger Alexandersson.

Under onsdagen avgjordes den första av fyra världscuptävlingar i skidorientering i Grönklitt. På programmet stod medeldistans.
Tove Alexandersson kom hem till Dalarna efter att ha vunnit helgens två världstävlingar i Norge. Nu följde hon upp det med att bli tvåa, knappt en minut bakom segrarinnan Tatyana Rvacheva, Ryssland.

- Det var väldigt mycket stakning och det passar kanske inte mig perfekt. Men på det stora hela var det ett bra lopp även om jag gjorde något mindre bra vägval till ett par kontroller. Och så tappade jag när jag genade på något ställe, säger Tove Alexandersson.

På herrsidan lyckades förra årets fyrfaldige världsmästare Peter Arnesson ta sig upp på världscuppallen för första gången den här säsongen:

- Kroppen har inte alls svarat som jag önskat tidigare den här säsongen. Och jag har inte vetat vad som är eller har varit fel. Det är klart att det varit frustrerande. Nu kändes det äntligen bättre i kroppen, säger Arnesson som åkte in som trea i snöfallet. Avståndet fram till segrande ryssen Andrey Lamov var tre minuter.

- Detta var ett väldigt bra besked inför fortsättningen av tävlingsveckan här i Grönklitt och fram emot EM i Ryssland i mars. Jag har gjort ett bra lopp, det var egentligen inga misstag alls, säger Arnesson.

Under torsdagen fortsätter tävlandet med sprint på förmiddagen, resultatet där ligger till grund för eftermiddagens jaktstart.

Damer: 1) Tatyana Rvacheva, Ryssland, 37.33, 2) Tove Alexandersson, Sverige, +0.56, 3) Sonja Mörsky, Finland, +1.41.
Övriga svenska placeringar: 6) Josefine Engström, +2.53, 10) Magdalena Olsson, +3.16, 16) Frida Sandberg, +3.59, 17) Linda Lindkvist, +4.04, 23) Elin Vedin, +5.49, 24) Åsa Zetterberg-Eriksson, +6.21.
Herrar: 1) Andrey Lamov, Ryssland, 42.39, 2) Hans-Jörgen Kvåle, Norge, +0.30, 3) Peter Arnesson, Sverige, +1.07.
Övriga svenska placeringar: 6) Erik Rost, +1.34, 10) Andreas Holmberg, +2.06, 11) Martin Hammarberg, +2.16, 12) Erik Blomgren, +2.25.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter