Svensk Orientering logotyp
08.06.2017

TV4-gruppen sänder orienterings-VM: "Riktigt vass tv-sport"

Orientering
I slutet av juni inleds VM i Estland. Sverige siktar återigen på att bli bästa nation, och i år kan dramatiken följas i TV4-gruppens kanaler.

- Orienteringen har utvecklats till en riktigt vass tv-sport som skapar dramatik och spänning. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra tittare och användare VM, säger TV4-gruppens sportchef Erik Westberg.

Det svenska orienteringslandslaget var bästa nation på fjolårets hemma-VM. Den 30 juni-7 juli ska den bedriften upprepas i tuff estländsk terräng.

- Medaljmässigt siktar vi faktiskt ännu högre i år. Målet är sex medaljer varav tre guld, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som reser till VM med den bästa trupp han någonsin basat över.

- För den som inte kan följa tävlingarna på plats är det i år TV4:s kanaler som gäller. När vi kontaktade TV4 i frågan möttes vi direkt av en stor entusiasm. Jätteskönt att avtalet är på plats och att svenska folket kan följa vårt fantastiska landslag, säger förbundschef Susanne Söderholm.

- Vi kryddar vår mästerskapssommar ytterligare, där vi förutom Dam-EM och Friidrotts-VM nu ser fram emot att även följa och erbjuda tittarna svenska orienteringslandslagets framfart i VM, säger TV4-gruppens sportchef Erik Westberg.

Samtliga VM-lopp kommer att sändas på C More utan avbrott. Vad gäller de mer traditionella kanalerna kommer de tre skogsdistanserna och stafetterna att visas i TV12 medan de två sprintdistanserna kommer att sändas i TV4 Sport.

Under onsdagen släpptes den svenska VM-truppen - läs mer här!

Söker du mer info om VM i Estland - här hittar du arrangörens hemsida!

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter