Svensk Orientering logotyp
28.05.2016

Två guld, ett silver och ett brons i PreO

Precisionsorientering
Storartad sista dag på årets ETOC då PreO:s andra dag avslutades i Vapenna. Segrare och guldmedaljörer blev Stig Gerdtman i öppna klassen och Ola Jansson i paralympic-klassen. Båda ledde redan efter första dagen och var kalla och behöll ledningen genom säkra lopp.

I paralympic-klassen tog gårdagens trea, Michael Johansson ett steg upp genom ett mycket bra lopp andra dagen och slutade därmed på silverplats. I öppna klassen behöll Jens Andersson sin tredje plats från gårdagen och blev bronsmedaljör. Silverplatsen togs av Marin Jullum som därmed avancerade från fjärde plats och puttade ned Jari Turto i resultatlistan.

Större delen av loppet avgjordes i ett gammalt kalkbrott med 24 kontroller och två tidkontroller. Dels var det många kontroller på botten av kalkbrottet med små formationer och varierande grön- och gulområden. Flest kontroller var det dock bland de stora och imponerande branterna som krävde stor skicklighet att lösa.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter