Svensk Orientering logotyp
10.04.2018

Ultra-SM flyttat till november – grönt ljus för Natt-SM

Orientering
Den 7 april skulle årets första svenska mästerskap ha avgjorts, SM i ultralång distans. Tävlingen sköts på framtiden på grund av snö, men nu har ett nytt datum spikats: 4 november. När det gäller Natt-SM räknar arrangören med att köra som planerat.

Ultra-SM, som ska avgöras nordöst om Jönköping, snöade in. Nu har arrangören efter samråd med markägare, jaktledare och Svenska Orienteringsförbundet kommit fram ett nytt datum: söndagen 4 november.

Skörden på arenan är då intagen och den första viktiga delen av älgjakten har varit.

- Det är synd såklart att SM-ultran inte kunde genomföras som det var tänkt, men vädrets makter kan man inte rå på. I dag är jag glad att vi alla berörda parter gemensamt har kommit fram till nytt lämpligt datum. Nu får vi hoppas att alla tar detta som årets säsongavslutning och vill vara med och fightas om SM-medaljerna, säger SM-tävlingarnas generalsekreterare Göran Carnander.

- Ett utmärkt datum där nu hela svenska eliten kan vara med. Jättebra också att lösningen hittats i samråd med både markägare och jägare, säger Svenska Orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström.

När det gäller Natt-SM går allt åt rätt håll och arrangören har inga andra tankar än att tävlingen avgörs som planerat fredagen den 20 april.

- Här försvinner snön med rasande fart. Vår bedömning är att det kommer vara snöfritt redan till helgen, förutom lite kvar i östsluttning. Och sedan är det en vecka kvar, säger Carnander.

Arrangören har förlängt tiden för ordinarie anmälan till Natt-SM till den 10 april klockan 23.59. Klicka HÄR för att komma till Eventor.

Klicka HÄR för att komma till arrangörens hemsida.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter