USM-sprinten i Köping avgjord
19.09.2014

Orientering
August Mollén, Isac von Krusenstierna, Jenny Wegebro och Sanna Fasth är dagens ungdoms-SM-segrare.

DSC_8362
USM-helgen inleddes med sprint i centrala Köping. I H15-klassen blev det seger för Denselns Anton Mollén i sin första USM-start.
- Det känns helt underbart. Jag har lagt som mest tio sekunder och är jättenöjd med mitt lopp, säger Anton Mollén, som vann med hela 48 sekunder före Axel Granqvist, Ravinen.
Det var även Ravinen på tredje plats genom Erik Herne.

DSC_8274
Snabbast av de yngsta tjejerna var Umeås Jenny Wegebro. D15-klassen var jämn och det skiljde bara tio sekunder mellan ettan och trean. Lisa Jonsson Nordin, Skåneslätten, blev tvåa och Sandra Boström, Linné blev trea.

DSC_0299
I H16 var det Dalarna i topp genom Isac von Krusenstierna, Kåre och Jesper Svensk, Stora Tuna. 18 sekunder skiljde de båda dalalöparna åt. Oliwer Lundberg, Bävern, knep tredjeplatsen.

DSC_0238
Även i D16 var det knallhårt i toppen. Eksjös Sanna Fasth vann med sju sekunder före Hanna Hänström, Täby. Hanna Hugosson från Sundsvall var trea.

Resultat kommer senare under kvällen: Ungdoms-SM 2014