Svensk Orientering logotyp
19.01.2015

"Vi kommer ju tillbaka hit"

Orientering
Det blev inga priser för de nominerade orienterarna, men: ”Vi fick en underbar stund tillsammans med gänget, en härlig kväll där orienteringen fick visa upp sig”, säger Jonas Leandersson.

Jonas Leandersson sprang förstasträckan i laget som vann både EM- och VM-guld. På Idrottsgalan i Globen blev det inga medaljer, men efter showen kände han sig ändå som en vinnare:

- Det räckte inte hela vägen, men orienteringen har framtiden för sig. En fin kväll där vi ändå fick stor uppmärksamhet kring sporten.

Det svenska stafettlaget var nominerat till både Jerringpriset och i kategorin Årets lag, men det blev damstafettlaget längd som blev Årets lag medan simmaren Sarah Sjöström vann Jerringpriset.

- Det var ganska väntade resultat, men det var ändå en underbar kväll i Globen. Fantastisk stämning! Och vi kommer ju tillbaka hit, säger Fredrik Johansson, som sprang andrasträckan på EM och VM.

Svensk orientering hade ytterligare en nominerad. Tove Alexandersson hade chansen att bli Årets idrottskvinna, men det blev istället Charlotte Kalla.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter