Vill du jobba med våra landslag?

Orientering
Just nu ser vi över landslagsorganisationen för kommande år och söker flera nya kunniga medarbetare. Är du intresserad av vara med och bidra? Skicka in din ansökan senast 25 september.

Svenska orienteringslandslaget har som målsättning att ha världens bästa landslag över tid. Vi ska nå målet tillsammans – med individer, föreningar och elitmiljöer som vill vara med på resan.

En viktig utgångspunkt är att landslagsverksamheten är något som pågår 365 dagar om året – inte bara de dagar som Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) bedriver läger- och tävlingsaktivitet.

Vi strävar efter högsta möjliga kompetens hos de personer som jobbar i landslagsverksamheten och efter högsta möjliga kvalité på våra landslagsläger, tävlingsresor och andra landslagsaktiviteter.

Vi har redan idag en väl fungerande landslagsverksamhet och är världsledande inom orientering. Men vi strävar hela tiden efter att bli bättre och fortsätta utvecklas.

Den aktuella rekryteringen görs mest med fokus på landslagsledningen inom orienteringslöpning, men det kan också finnas möjligheter till mindre uppdrag inom övriga tre grenar så vi tar gärna emot intresseanmälningar även för att arbeta med landslagen inom skidorientering, mountainbikeorientering och precisionsorientering.

Är du intresserad av att bidra till utvecklingen av svensk orienterings elit- och landslagsorganisation? I nuläget går vi ut väldigt brett och välkomnar alla intresseanmälningar, men i det följande ges exempel på olika roller samt områden inom vilka vi alltid strävar efter högsta möjliga kompetens. Med dessa exempel kan du specificera vad som intresserar just dig och var du tror du kan bidra mest.

  • Förbundskapten för seniorlandslaget. Uppdraget handlar om att planera helheten i verksamheten, laguttagning och att coacha i samband med landslagsaktiviteter.
  • Landslagstränare i form av en tränarroll på landslagsläger och/eller i de miljöer där vi har våra seniorlandslagslöpare till vardags. I detta uppdrag handlar det om att leverera träningar av högsta kvalité och se till att logistik runt träningar och dess planering sköts på ett bra sätt.
  • Juniorlandslagsledare/förbundskapten juniorlandslaget med ansvar för övergripande planering och genomförande av juniorlandslagsaktiviteter samt laguttagning.
  • RIG/NIU-ansvarig, vara kontaktperson och ansvarig från förbundets håll för våra orienteringsgymnasier, med deras utveckling, kontakt med RF och Skolverket m.m.
  • Projektansvarig inom forskning, utveckling eller utbildning. Uppdraget handlar om att arbeta med specifika utvecklingsprojekt, såsom forsknings- och utvecklingsprojekt eller utbildningsinsatser på olika nivåer inom elit och landslagsutveckling. Man kan även tänka sig en mer sammanhållande funktion, där någon koordinerar samtliga kunskapshöjande aktiviteter för juniorer och seniorer inom individ- och ledarutveckling.
  • Resurspersoner/experter inom områden som orienteringsteknik, fysiologi, nutrition, medicin, idrottspsykologi, matlagning och behandling.


Rollerna och arbetsområdena ovan kan kombineras på olika sätt utefter kandidatens kompetens. Vårt mål är att få till en optimal organisation utifrån vilka personer som kommer att ingå i landslagsorganisationen och vilka förutsättningar och resurser vi har. Det kan handla om allt ifrån kortare uppdrag på arvode till heltidsanställningar. Arbetsplats kan vara flexibelt beroende på vilken roll det handlar om, men samtliga roller förutsätter en del resor, bland annat till förbundets kansli i Stockholm. Vi arbetar för en jämn könsfördelning i landslagsorganisationen och kommer försöka ta hänsyn till detta i urvalsprocessen.

Skicka din ansökan till hakan.carlsson@orientering.se senast den 25 september, men gärna tidigare. Förutom en presentation av dig själv vill vi att du tydligt definierar vad du vill och kan jobba med inom vår organisation.

Har du frågor eller funderingar går det fint att höra av sig till landslagschef Håkan Carlsson.


ledarstaben VM

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter