Svensk Orientering logotyp
23.08.2016

VM-silver till Marit Wiksell

Precisionsorientering
Marit Wiksell fick en bra start på hemma-VM när hon tog silver i TempO. - Jag missade på den fjärde stationen och trodde att jag sumpat det. Det känns fantastiskt att det räckte silver, säger Wiksell.

I dag drog precisionsorienterarna igång sitt tävlande. Först ut var TempO där såväl kval som final avgjordes vid Strömsvallen i Strömstad.

Samtliga fyra svenskar tog sig vidare till finalen och hela kvartetten slog sig in bland de tretton bästa. Martin Fredholm var tia, Erik Stålnacke elva och Lennart Wahlgren trettonde.

Men allra bäst av de blågula lyckades Marit Wiksell som var nöjd med sin insats på de tre första stationerna på finalbanan. Men på den fjärde fick hon inte till det:

- Det tog för lång tid plus att jag kände att jag hade ett fel. Jag trodde att jag hade sumpat det då, men jag bestämde mig på vägen till den femte stationen att jag verkligen skulle se till att avsluta bra. Det gjorde jag och när jag kom in i mål och fick höra att jag tagit silver trodde jag knappt att det var sant, säger en känslosam Marit Wiksell.

Hon hade precis som segrande norrmannen Lars Jakob Waaler tre fel. Wiksell tog tretton sekunder längre tid på sig:

- Det känns väldigt stort att ta en medalj på hemmaplan. Det känns skönt att ha med sig det inför det fortsattande tävlandet, säger Wiksell.

 

TempO: 1) Lars Jakob Waaler, Norge, 243,5, 2) Marit Wiksell, Sverige, 256,5, 3) Pinja Mäkinen, Finland, 262.

Övriga svenska placeringar: 10) Martin Fredholm, 321, 11) Erik Stålnacke, 340,5, 13) Lennart Wahlgren, 353.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter