Svensk Orientering logotyp
29.07.2016

Von Krusenstierna vann O-Ringen

Orientering
Isac von Krusenstiernas fantastiska sommar fortsätter. I dag vann den trefaldige JVM-medaljören O-Ringen: - Det har gått otroligt bra, säger Kårelöparen.

I dag är det dags för den femte och sista etappen i O-Ringen. Totalvinnarna har strömmat in under förmiddagen, och nu är de första elitvinnarna i mål.

I D18-klassen blev det finsk seger genom Veera Klementtinen, Suunta Jyväskylä. Hon gick ut först av alla och kunde hålla undan.

Samma upplägg körde även Isac von Krusenstierna. Han ledde inför slutetappen med tre minuter före Jesper Svensk. Och det försprånget släppte han aldrig ifrån sig.

- I dag har det verkligen varit fokus på orienteringen. Jag tycker at jag kom in i loppet på ett bra sätt. Jag hade bra koll hela vägen, säger von Krusenstierna som kom till O-Ringen efter ett mycket starkt junior-VM där han tog två individuella brons och ett silver i stafetten.

Segern i O-Ringen var bara en fortsättning på en redan fantastisk sommar:

- Att jag skulle kunna vinna O-Ringen trodde jag innan sommaren, men att det skulle gå så bra JVM hade jag inte ens vågat hoppas på. Förklaring? Det är väl det enkla med att träna bra. Men jag tror framför allt att jag tränar smart. Jag lyssnar på kroppen, säger von Krusenstierna.

Ett vinnande koncept uppenbarligen.

Tullinges Simon Imark avslutade starkt och blev tvåa. Jesper Svensk slutade trea.

I D18 Elit-klassen avslutade Storviks Johanna Börjesson Eriksson starkt och blev bästa svenska och sexa i sammandraget.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter