Svensk Orientering logotyp
27.09.2014

William Rex nattens konung och även kung på dagen

Precisionsorientering
Precisionsorienteringarnas andra SM-tävling avgjordes redan på fredagskvällen, också det i Harg söder om Östhammar.

Även där blev det en Göteborgsseger genom William Rex från Landehof OK som hade alla 18 kontroller rätt. Samma resultat, dvs alla rätt klarade ytterligare en Göteborgare, Christian Tingström, Göteborg-Majornas OK. På tidkontrollerna skilde det 13 sekunder mellan de två. Marit Wiksell följde upp eftermiddagens bronsmedalj med ytterligare en bronsmedalj genom att knipa tredjeplatsen. Alla resultat hittar du här.

Endast 10 timmar senare nämligen på lördagsförmiddagen startade sedan den tredje SM-tävling, Dag-PreO Tävlingscentrum var förlagd till Gimo där gamle orienteringsprofilen Nils-Olof Andersson strängat en rekordlång bana med hela 34 kontroller och tre tidkontroller. Det blev en mastodontävling för alla med en tävlingstid på över två timmar.

Än en gång visade William Rex att han är i kanonform och prickade in alla 34 kontroller rätt liksom tidkontrollerna. Han var ensam att klara den bedriften. Således en värdig segrare.

Med endast en missad kontroll belade Ola Jansson, Björklinge SOK, andraplatsen. Även han var ensam på det resultatet. Tredjeplatsen gick överraskande till en orienteringsprofil från Hälsingland, Stefan Larsson Rehns BK, som hade ett Wild Card till finalen tack var sin totalseger i A-klassen vid O-Ringen. Han tackade för det och tog därmed också en SM-brons medalj.

Kan stafett laget från Rehn straffa det på söndagen? Det var Stefans utmaning till sina klubbkamrater.

Alla resultat från Dag-SM hittar du här.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter