MTBO året som gått och det som kommer

Joakim Skärlén, Haninge SOK och ledamot av StOF-styrelsen ger här ett perspektiv på året som gått och vad som väntar nästa år för våra MTBO-åkare.
Veteranerna
Gubbarna och gummorna från Stockholm har tävlat flitigt i Norge och Sverige i veterancupen

MTBO i Stockholm

Höjdpunkten för Stockholm var under 2023 Svenska cupen i Västerhaninge som tidigare stått som arena för 25manna men som nu stod redo för avslutningshelgen i Svenska cupen MTBO [cupen beskrivs på SOFTs hemsida]. Skogen och stigområdet passade mycket bra och blev starkt och varmt välkomnat av MTBO-Sverige. Haninge SOK levererade en medeldistans och sprintdistans i ett vackert höstväder och i och med frånvaron av Haninges åkare denna helg hade inte Stockholm några framskjutna placeringar i Svenskacuppen i år i senior och junior klasserna.

Del 1 från H21-banan på SC-sprinten
Del 1 (del av) från H21-banan på SC-sprinten

Juniorer och seniorer

EM
Sebastian Svärd, Haninge SOK deltog på EM i MTBO (EMTBOC) i Portugal på de individuella distanserna. Han lyckades inte riktigt som han hoppats på och på mixstafetten kom Sebastian tillsammans med landslagskollegorna Cecilia Thomasson och Rasmus Nordgren på sjunde plats.

SM
Under den första SM-helgen med två tävlingar av årets 4 körde Nadja Larsson, Fredrikshofs IF SOK till sig 2 medaljer av ädel valör och Sebastian Svärd, Haninge SOK tog ett brons i masstarten.

Medeldistans: D21; 2. Nadja Larsson, Fredrikshofs IF SOK
Massstart: D21; 1. Nadja Larsson, Fredrikshofs IF SOK, H21; 3. Sebastian Svärd, Haninge SOK