12.01.2024

Dubbla guld till Sverige på Student-VM i Skidorientering

Skidorientering
Sverige toppar resultatlistorna när sprinten på Student-VM avgjordes i Lenzerheide. Jonatan Ståhl, som representerar Umeå Universitet, och Elin Schagerström, som representerar Luleå Universitet, tog båda guld i sina respektive klasser.

Delar av det svenska landslaget i skidorientering befinner sig i schweiziska Lenzerheide för att göra upp om medaljerna på Student-VM. För att få delta på Student-VM, som arrangeras av Internationella Studentidrottsförbundet, ska man vara under 25 år och student.

I herrklassen tog Jonatan Ståhl guld med en tid på 10:43, endast en sekund före Nicola Müller från Schweiz. Gustav Johnsson kom på sjätte plats, medan Truls Lindholm kom på femtonde plats. Tävlingen blev utmanande för Jonas Carlsson från Sveriges Lantbruksuniversitet, som vid varvningen tog sista slingan i fel ordning och hamnade därmed på 33:e plats.

I damklassen imponerade Elin Schagerström med en stark prestation som räckte till seger. Hon tog ledningen tidigt och, trots en mindre tidsförlust vid den åttonde kontrollen, lyckades behålla och utöka sitt försprång. Detta resulterade i en seger med 47 sekunder före Eliane Deininger från Schweiz. Elsa Hermansson och Anna Aasa placerade sig på nionde respektive elfte plats.

Imorgon fortsätter mästerskapet med jaktstart utifrån dagens resultat. Följ tävlingen här.