Svensk Orientering logotyp
19.02.2015

Efter medaljfesten i Norge - SM i Hudik: "Kul att få visa upp oss"

Skidorientering
Mästerskapsmedaljerna har regnat över det svenska landslaget i skidorientering den senaste månaden. Till helgen ska säsongens sista SM-medaljer fördelas i Hudiksvall.

På lördag eftermiddag inleds SM-tävlingarna med en sprint som går i omedelbar anslutning till skidstadion på öster. På söndagen är det sedan dags för långdistans, men även här blir det flera tillfällen att se de tävlande i aktion då det är varvning inne på skidstadion för huvudklasserna.

Under veckan fortgår förberedelserna runt skidstadion. Jan Gunnar Swärd som är ansvarig för kartan över tävlingsområdet åker runt på en skoter med en spårsladd på släp, allt för att förbättra de på sina håll isiga spåren.

- Vi har också fått göra vissa omdisponeringar av banorna sedan en skogsavverkning för en ny väg har ställt till det i kanten av tävlingsområdet. Nu får vi flytta några kontroller och justera kartan i det berörda området, säger Jan Gunnar Swärd.

Den yttersta eliten har de senaste veckorna jagat medaljer både på EM i Schweiz och VM i Norge, men enligt landslagsledaren Håkan Holmberg finns ingen risk att det rätta suget skulle saknas.

- Jag är övertygad om att Josefine Engström, Erik Rost, Tove Alexandersson och alla de övriga nu laddar om denna vecka och kommer taggade till tusen till Hudik.

- Det kommer att bli finfina tävlingar i terrängen runt skidstadion i Hudik och det ska bli kul att få visa upp oss för en svensk publik, som nu får tillfälle att se hur fort det går och hur duktiga våra främsta skidorienterare är.

SM-tävlingarna arrangeras av Forsa OK och mer info hittar du här.

Här följer du tävlingarna via liveresultat och speakerljud

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter