Svensk Orientering logotyp
13.11.2013

Nytt rankingsystem för skidorientering (1)

Skidorientering
Om några veckor startar säsongen för skidorienterarna. Nytt för i år är att Sverigelistans rankingsystem kommer att användas och en avgift tas ut.

Utvecklingen pågår att integrera rankingpoängen för skidorientering i en ny modul i Sverigelistan. Rankinglistan planeras att kunna vara i drift till de första tävlingarna för säsongen som startar i slutet av november.

- I skidorientering finns ett behov av att ha ett fungerande rankingsystem för seedning till SM och övriga värde- och uttagningstävlingar. Som seedad har du möjlighet till en bättre startposition i förhållande till övriga tävlande, förklarar Håkan Holmberg, samordnare för skidolandslaget.

Rankingpoängerna kommer att vara synliga i Sverigelistan för alla aktiva, men i likhet med orienteringslöpningen kommer seedning att ske efter gallringsfiltret där enbart åkare som betalt rankingavgift finns med.

- Rankingen för skidorientering kommer endast beröra klasserna D/H18-21, dvs ingen poänglista för övriga klasser kommer att finnas, åtminstone inte till en början, menar Håkan Holmberg.


Avgift och betalning

För alla aktiva skidorienterare i DH18-21 som vill ha rankingpoäng kommer en rankingavgift om 250 kr/år att tas ut. Ingen möjlighet till klubbavgift, som orienteringslöpningen har för Sverigelistan, kommer att finnas.

- Betalning görs direkt i Sverigelistan, med kort eller via faktura. Så snart betalningen kommit SOFT tillhanda kommer du att komma med i gallringsfiltret, berättar Niklas Wrane, ansvarig för Sverigelistan och ranking på Svenska Orienteringsförbundet.

Observera att betalning ej är möjlig förrän den nya rankingmodulen för skidorientering är släppt. Det förväntas ske under november månad.

Ta mig till Sverigelistan för orienteringslöpning 
  (extern länk)


Frågor

Håkan Holmberg: hakan.holmberg@orientering.se

Niklas Wrane: niklas.wrane@orientering.se

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter