Bild: Niclas Lidström

07.01.2024

Olsson och Ståhl visar storform: tar hem andra segern denna helg

Skidorientering
Trots temperaturer ner mot köldgränsen avgjordes dagens medeldistans i Svenska Cupen vid skidstadion i Östersund. Magdalena Olsson och Jonathan Ståhl visade återigen upp sin goda form då de, liksom gårdagen, vann i seniorelitklasserna.

Det var en tapper, om än liten, skara åkare som trotsade kylan i Östersund och deltog i dagens medeldistans. Vid banans lägsta punkt visade termometern -20 grader, vilket är gränsen för internationella tävlingar; för nationella tävlingar är gränsen -17 grader. Eftersom helgens Svenska Cup även hade världsrankingstatus, kunde tävlingen genomföras. Däremot ställdes både ungdomsklasserna och publiktävlingarna in på grund av kylan.

– Vi var tyvärr tvungna att ställa in publiktävlingarna och ungdomsklasserna idag. Det är inte helt ovanligt att det blir så här kallt kring Östersund när solen stiger och kylan trycks ned, berättar Niclas Lindström, presskontakt för tävlingarna.

Jonatan Ståhl från IFK Mora OK, som har presterat väl under den inledande delen av skidorienteringssäsongen, tog idag sin andra raka seger i Svenska Cupen. Han vann över förstårssenioren Isak Lundholm från Umeå OK med 1 minut och 11 sekunder. Gustav Nordström från IFK Umeå följde upp gårdagens andraplats med en tredjeplats idag, 1 minut och 56 sekunder bakom Ståhl.

– Det kändes okej idag, men det var lite kallt, och därför svårt att känna exakt hur det gick. Det har varit en bra helg för mig, konstaterar Ståhl.
Topp tre i H21. Fr.v. Isak Lundholm, Jonatan Ståhl och Gustav Nordström. Bild: Niclas Lidström.

I damseniorklassen tog Magdalena Olsson från IFK Mora OK återigen en betryggande seger, 2 minuter och 51 sekunder före klubbkamraterna Hanna Eriksson och Elsa Hermansson, som var 6 minuter och 22 sekunder efter Olsson.
Topp tre i D21. Fr.v. Hanna Eriksson, Magdalena Olsson och Elsa Hermasson. Bild: Niclas Lidström.

I D20 Elit vann Ella Turesson från OK Renen för andra gången denna helg. Alicia Bergkvist från Ludvika OK kom tvåa och Matilda Aasa från OK Renen trea.

I H20 Elit tog Otto Timby från Umeå OK revansch över gårdagens segrare Tim Lundberg från OK Renen. Mattias Larsson från Sundsvalls OK tog tredjeplatsen.

I D18 Elit blev det också Umeå OK högst upp på pallen genom Maja Lundholm. Minna Turesson från OK Renen kom tvåa medan Selma White från OK Kåre tog tredjeplatsen.

I H18 Elit tog Ludvig Eggöy Markhester från IFK Mora OK helgens andra seger. Olle Hamberg från Östersunds OK kom in som tvåa och Melvin Löfgren från OK Kåre tog hem tredjeplatsen.

Topp tre i H20. Fr.v. Tim Lundberg, Otto Timby och Mattias Larsson. Bild: Niclas Lidström.

Topp tre i D20. Fr.v.Alicia Bergkvist, Ella Turesson och Matilda Asa. Bild: Niclas Lidström.

Topp två i D18. Fr.v. Maja Lundholm och Minna Turesson Bild: Niclas Lidström.