Svensk Orientering logotyp
13.01.2017

Rost överst på pallen - klättrar i totalen

Skidorientering
Dagens svensk i Ski-O Tour var Alfta Ösa-åkaren Erik Rost, som vann den femte etappen med 31 sekunder till godo på tvåan, ryssen Andrey Lamov. På damsidan blev Tove Alexandersson tvåa, 31 sekunder efter ryskan Mariya Kechkina.

Han har noterats för tre pallplatser tidigare i veckan - på långdistansen i österrikiska Sulzberg kom Erik Rosts första seger i Ski-O Tour 2017. Närmast i resultatlistan följdes Alfta Ösa-åkaren av Andrey Lamov och Eduard Khrennikov. Martin Hammarberg (Sundsvalls OK) slog sig in på en delad fjärdeplats, 2.58 efter Erik Rost, medan Peter Arnesson (Bottnaryds IF) blev sexa, tre sekunder efter Hammarberg.

I totalen klättrade Rost upp till andra plats, förbi bulgaren Stanimir Belomazhev som hade en tyngre dag och slutade sjua, hela 3.17 efter svensken.

På damsidan fick Tove Alexandersson, efter tre raka segrar, se sig slagen av Mariya Kechkina. 31 sekunder var differensen i mål, men Alexandersson har fortatt ett försprång inför lördagens avslutande medeldistans.

Näst bästa svenska under fredagen blev OK Vargens Emma Bergström på en sjätteplats.