Svensk Orientering logotyp
21.02.2018

Salén sexa i student-VM

Skidorientering
I dag drog andra upplagan av student-VM i skidorientering igång i estländska Tartu. Isabel Salén slutade sexa och Sixten Walheim sjua i den inledande sprinten.

Student-VM arrangeras vartannat år och senast var det ryska Tula som stod som värd. För svensk del representeras de blågula färgerna av en kvartett åkare. Emma Bergström, Isabel Salen, Klara Yngvesson, Sixten Walheim och Oskar Sandberg.

På programmet står sprint, mixstafett, jaktstart samt medeldistans med jaktstart:

- Konkurrensen är stentuff här i Estland, då många av världens ledande skidorienterare är på plats. I många länder är studentidrotten mycket stor, så det kraftsamlas stort inför mästerskap som detta med proffsvallningsteam och ledarstaber samt stora trupper med aktiva, säger den svenske ledaren Roland Hellberg.

I dag var det sprint som stod på programmet. Bäst lyckades Isabel Salén som åkte in som sexa. Emma Bergström åkte in på 14:e plats och Klara Yngvesson 26:a. Resultaten i dagens sprint ligger till grund för jaktstarten. Segern gick till norskan Anna Ulvensöen. Salén var 46 sekunder bakom, och bara 15 sekunder från bronset.

På herrsidan vann ryssen Sergei Gorlanov. Sixten Walheim slutade sjua. 1.14 från guldet. Oskar Sandberg stod över sprinten för att ladda inför torsdagens mixstafett.

 

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter